Trafikte Teknoloji Trendleri Nelerdir

ABONE OL
Trafikte Teknoloji Trendleri Nelerdir

Teknoloji otomobillerde gelişim gösterirken aynı zamanda yollarda da kendini açık bir şekilde gösteriyor. Akıllı yol sistemleri ise burada ilk gözse çarpan konu oluyor.

Nüfusun yoğun olduğu büyükşehirlerde ve şehir merkezlerinde artık neredeyse çekilmez hale gelmiş olan trafik akıllı teknolojiler sayesinde düzenlenmeye çalışılıyor. Bu sistemler sadece trafiğin düzeni değil aynı zamanda güvenliği de korumayı hedefliyor.

İsterseniz günümüz trafik trendlerinde nelerin olduğuna bir göz atalım.

Akıllı Yollar

Akıllı yolların hedefinde trafiğin tıkanmasını engellemek var. Gerçek zamanlı olan bu yönetim sistemleri ile birlikte trafik daha güzel ve verimli bir şekilde akıyor. Sistemin etkinliği yakıt tasarrufundan çevre kirliliğine varıncaya kadar pek çok şeyi de etkiliyor. Var olan sistemlere entegre edilen bu sistemler şehirdeki yaşam kalitesini artıyor. 

Trafik Kameraları

Trafik kameralarının geçmişi çok öncesine gitmiyor olsa da bu gün gelişen teknolojik cihazlar sayesinde kameralarda başladığından çok daha ileridir. Ful HD görüntüye sahip kameraların zoom özellikleri sayesinde trafikteki her türlü hareket rahatlıkla izlenebiliyor. Kameraların özelliklerinden olan sis önleme ve filtreleme her türlü koşulda trafiğin takip edilmesine imkan sağlıyor. Görüntü kalitesi yükseltilmiş kameralarda mükemmel görüntüler yakalanabilmesi için tüm hatalar sıfıra indirilmiş.

Yol Sensörleri

Yol sensörlerinin amacı yoldaki ıslaklık, kar ve buzu tespit edip, optik ölçüm prensibi ile hata payını en aza indirebilmek. Bu sistemler var olan sistemlere kolayca entegre edilebildiğinden dolayı istenilen her yerde kullanılabiliyor. LED teknolojisinin kullanılmış olduğu bu sistemde özel optik lensler tercih edilmiş.

Hareket Halinde Ağırlık Ölçümü

Ağır yüklere sahip olan araçların kontrolü ve denetimi çok önemlidir. Bu nedenle ağır yük kamyonları gidiş güzergahları üzerinde kontrolden geçerek yükle ilgili bilgiler verir. Ağır yüklere sahip olan araçların diğer sürücülere vermiş olduğu en büyük hasar ise ağırlıklarından dolayı yolun genel yapısının bozulmasıdır. Ağır yük bir otomobilin bakım maliyetlerini artırırken aynı zamanda kaza riskini de artıracaktır.

Trafik Droneları

Dronların hayatımızın her alanına girdiğini görebiliyoruz. Bir düğün merasimini yukarıdan çekebileceğiniz gibi trafiğin kontrolünü de havadan yapabilirsiniz. Bunun için riskli alanlardaki denetimler son dönemlerde drone kameraları tarafından yapılıyor. 

Otomobiller hakkında merak edilen bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Hocalar Sürücü Kursları - Hocalar Ehliyet Kursları

12.07.2021

Kör Nokta İzleme Sistemi Nedir

16.09.2021

Ehliyet Affı Nedir? Ehliyet Affı Çıkacak mı

01.04.2021

Çipli Ehliyet Nedir