Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler

ABONE OL
Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler

Büyükşehirlerde araç kullanmak küçük bir şehirde araba kullanmaya oranla çok daha stresli bir durumdur. Nedeni ise sürücülerin genelde aynı saatte trafiğe çıkmalarından kaynaklanmaktadır. Doğal olarak yoğun olan yollar stresi beraberinde getirir. Trafiğin yoğun olması ve gideceğiniz yere zamanla yarışıyor olmanız ise stresi giderek katlayacaktır.

Aşağıda sizi trafikteyken stresten uzaklaştıracak olan birtakım öneriler yer almaktadır. Bu önerilere uymanız durumunda trafikte daha az stresli araç kullanırsınız ve bu da sizin keyif almanıza imkan sağlar.

Sakinlik ve Konsantrasyon

Trafiğe çıktığınızda ister yoğun olsun ister sakin mutlaka öncelikli olarak konsantrasyonunuzu sağlamalısınız. Dikkatinizi ne kadar yola yoğunlaştırırsanız diğer sürücüleri ve yayaları fark edebilmeniz de o kadar kolay olacaktır.  

Koltuğunuzu Uygun Konuma Getirin

Koltuğunuzun rahat ve doğru ayarlanmış olması aracın her tarafını kontrolünüz altında tutmanızı sağlar. Direksiyonla koltuk arasındaki mesafeniz doğru konumlanmalı dikiz aynanız ve yan aynalarınızın mutlaka yolu ve aracı net olarak göstermelidir. Unutmamalısınız ki yola çıktığınız anda sizin en büyük yardımcınız aynalarınız olacak.

Araç İçi Sıcaklığın Ayarlanması:

 Soğuk ya da sıcak bir günde araç kullanıyor olun mutlaka aracın içindeki sıcaklığın uygun konumda olmasını sağlayın. Kışın aracın içi aşırı sıcak ya da soğuk olursa bu sizin sürüşünüzü doğrudan etkileyecektir. Soğuk olduğunda refleksleriniz yavaşlar ve anlık müdahalelerde gecikirsiniz. Sıcak olduğunda ise bu yolda uykunuzun gelmesine ve camların buharlanmasına neden olur.

Müzik Seçimi

Her ne kadar dikkat edilmiyor olsa da araca bindiğinizde seçtiğiniz müziğe dikkat etmeniz gerekir. Sevdiğiniz müzikler sizin üzerinizdeki stresi alacaktır. Özellikle yoğun bir trafikteyseniz sevdiğiniz müzikleri dinlemek trafikte olduğunuzu unutturacak ve yolculuğu daha keyifli hale getirecektir.

Randevunuzdan Önce Yola Çıkın

İşi son dakikaya bırakmak stresin en önemli nedenleri arasında yer alır. Bunun için randevulaştığınız zamandan 30 dakika önce çıktığınızda trafiğe takılsanız bile bu sizin acele etmenizi ortadan kaldıracaktır. 30 dakika önce yola çıkmak hem can güvenliğiniz için hem de randevunuza zamanında gitmeniz için yeterli olacaktır.

Kendinizi stresli hissettiğinizde burnunuzdan derin nefes alın ve ağzınızdan verin birkaç tekrar sonrasında bu sizi rahatlatacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.02.2021

Bir Arabaya En Fazla Kaç Kişi Binebilir

29.05.2023

Kepçe Operatörlüğü Ehliyeti Nereden Alınır

29.04.2020

Antalya Sürücü ve Ehliyet Kursları

03.05.2021

2. El Mazda3 Alınır mı