Trafikte Sağa Dönüş Nasıl Olmalı

ABONE OL
Trafikte Sağa Dönüş Nasıl Olmalı

Sürücü kurslarında olsun, özel direksiyon derslerinde olsun bir sürücüden bazı beklentiler olacaktır. Eğer daha önce araç kullanmış iş ehliyet almaya gelmişse bu durumda sağa dönüş sırasında neler yapmanız gerektiğini bilirsiniz, ancak ilk kez direksiyona oturmuşsanız o zaman sağa dönmeden önce bilmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır.

Sağa dönüşü gerçekleştirirken eğitiminiz sırasında sizden şunlar istenecektir:

  • Yavaş ve zamanında fren
  • Aracın doğru bir şekilde konumlandırılması
  • Engelleri, trafiği ve yayaları gözlemlemeniz
  • Yol trafik işaretlerinin kontrolü
  • Trafiğin hızı

Sağa Dönüşlerde Yaşanabilecek Tehlikeler

  • Döndüğünüz yoldaki araçlara dikkat edin ve yaklaşan aracın yoluna girme ihtimalinden uzak durun. Dönüşünüz keskin ve kaldırıma yakın olmasın.
  • Karşıdan gelen trafiği kısıtlı gördüğünüzde, dönüşü yapmadan önce çok dikkatli olun, çünkü aniden bir araçla kafa kafaya gelebilirsiniz.
  • Arkanızda bir araç kuyruğu oluşuyorsa, strese girmeyin veya paniğe kapılmayın, çünkü bu gereksiz risk almanıza ve erken dönmenize neden olabilir.

Yayalar ve Bisikletliler

Dönüş esnasında mutlaka yayalara yol vermelisiniz. Yolda karşıdan karşıya geçen bir yaya ile karşılaşırsanız, yolunuzdan güvenli bir şekilde ayrılana kadar beklemelisiniz.

Bisikletliler, motosikletliler ve yayalara dikkat edin.

Sağa Dönüş Tekniği

Aynalar:  Sağa dönüşe yaklaşırken arkanızdan takip eden trafiğin hızını ve konumunu değerlendirmek için aynalarınızı kontrol edin.

Sinyal: Diğer sürücülere sağa dönmek istediğinizi belirtmek için sağa sinyal verin.

Pozisyonu: Kavşağa gelmeden önce sağa doğru yanaşın. Direksiyon hareketlerinizin hızlı ve keskin olmamasına dikkat edin.

Hız: Dönüşünüzün riskli olmaması ve kontrolü kaybetmemek için kavşağa gelmeden hızınızı düşürün ve uygun vitesi seçerek yavaşlayın.

Sağa Dönüşte Öncelik Kimin?

Siz ana yoldan geldiğiniz için yan yoldan çıkan araçların size öncelik vermesi gerekir. Sağa ne kadar erken dönmeniz gerektiği, geldiğiniz ve gireceğiniz yolun genişliğine ve görebileceğiniz başka neler olduğuna bağlı değişecektir. Dönüş noktasına geldiğinizde dönmeden önce gireceğiniz yolu iyi görebildiğinizden emin olun ve ona göre hareketinizi tamamlayın.

Otomobillerle ilgili daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.02.2021

Dünyanın En Hızlı 5 Arabası

04.08.2021

Motor Teklemesi Nedir

10.05.2021

Japon Araba Markaları Nelerdir

18.11.2021

Yabancı Araçların Kasko Sigortası Olur mu