Trafikte Park Asistanı Nedir

ABONE OL
Trafikte Park Asistanı Nedir

Acemi sürücüler aracı park etme konusunda birtakım sorunlar yaşayabilir. Bu durumun önüne geçebilmek amacıyla tasarlanan park asistanı özellikle ehliyetini yeni alan kişileri büyük bir sıkıntıdan kurtarmıştır. Yeni nesil birçok araçta var olan park asistanı, arabanın nasıl park edilmesi gerektiği konusunda sürücüye yardımcı olur.

Sürücülerin aracını hiçbir sıkıntı yaşamadan park etmesi konusunda kendilerine yardımcı olan ve otomatik sensörler aracılığıyla çalışan park asistanı, tasarımında bulunan yapay zekâ sayesinde etrafında bulunan nesneleri algılama yetisine sahiptir. Araçta bulunan park asistanı aracın konumlandırılması gereken yeri hesaplayarak bu yönde sürücüye işaret verir.

Bazı sürücüler park asistanını otomatik hale getirerek aracın kendisini hiçbir müdahaleye gerek kalmadan park etmesini sağlar.

Park Asistanı Nasıl Çalışır?

Park asistanı tek tuşla aktif hale gelebilen bir sistemdir. Sürücü aracın hızını 36 km’nin altına düşürdüğü takdirde park asistanını devreye girerek park yapılabilecek olan uygun alanı aramaya başlar. Park asistanının tasarımında kullanılan yapay zekâ sayesinde çevresindeki nesneleri algılayan sistem, park edebilmek için uygun olan alanı tespit ettiğinde ‘park yeri algılandı’ şeklinde uyarı verir.

Sistem tek bir tuşa basarak harekete geçebilecek kadar hızlıdır. Araçta bulunan geri göruş kamerası park işlemi sırasında sürücünün de takibi yaparak aracın arkasındaki nesneleri görebilmesine imkan tanır. Bu sayede sürücü istediği anda sisteme kendisi de müdahale edebilir.

Park Asistanı Bulunan Araçlar Hangileridir?

Sürücüler için büyük kolaylık sağlayan park asistanı birçok arabada bulunmaktadır. Özellikle son model araçlarda daha sistemli çalışan park asistanı yer alır.

Aşağıda park asistanı bulunan araçlar örnek olarak listelenmiştir

  • Volkswagen Golf 7
  • Volkswagen Passat
  • Volkswagen Jetta
  • Toyota Corolla
  • Ford Focus
  • Mercedes C180
  • Mercedes A80
  • Hyundai ix35
  • Opel Insignia

Park asistanı ile ilgili toparlayacak olursak her ne kadar çok fayda sağlamıyor gibi düşünülse de geri geri gitmenin zor olduğu ve bunun park ile birleştiğini düşünüldüğünde oldukça faydalı bir sistemdir.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.09.2022

Elektrikli Motor İçin Ehliyet Gerekir mi

04.11.2020

Bir Aracın Ortalama Yıllık Maliyeti Ne Kadar

18.06.2020

Tekirdağ Sürücü ve Ehliyet Kursları

05.01.2021

Otomobillerde Spoiler Nedir, Ne İşe Yarar