Trafikte Güvenli Davranışlar Nelerdir

ABONE OL
Trafikte Güvenli Davranışlar Nelerdir

Bir kaza meydana geldiğinde, aynı yerde ve aynı şekilde ikinci bir kazanın meydana gelmemesi için nedenler araştırılır ve ortadan kaldırılır. En önemli görev ise insan hayatına ve maddi kayıplara neden olabilecek kaza risklerini önleyebilmektir.

Meydana gelen kazaların büyük bir çoğunluğu önlenebilir niteliktedir. Yani sürücüler trafikte kazaları engelleyebilmek için tehlikeleri öngörebilmeli ve davranışlarını buna göre düzenleyerek araçlarını kullanmalıdır. Bu güvenli sürücü ve sürüşün en önemli özelliğidir.

Sürüş Yeteneğini Etkileyen Faktörler

Bir sürücünün sürüş yeteneğini etkileyen bazı faktörler vardır. Bu faktörler aşağıdaki gibi sayılabilir.

Yaş: Yaş bir insanın değiştiremeyeceği özelliklerinin başında gelir. Ancak yaşınızı göz önünde bulundurarak davranışlarınızı düzenlemeniz mümkündür. Genç bir sürücünün fiziksel yetenekleri yüksek olurken tecrübesi az olur, yaşlandıkça ise fiziksel yetenekler azaldıkça sabırda aynı oranda artar. Bunun için her yaş gurubundaki sürücülerin birbirini anlamaları gerekir.

İşitme: Araç kullanırken göz en önemli duyu organı olduğu düşünülürken aslında bulgular işitmenin de göremediklerimizi fark edebilmemiz açısından oldukça önemli olduğunu söylüyor.

Görüş: Araç kullanırken en yoğun görev gözlere düşer, bu nedenle görüşü engelleyebilecek bir durum söz konusuysa mutlaka önlem alınmalıdır. Örneğin kirli araç camlar, sönük farlar, güneşlikler gibi sayılabilir.

Hastalık ve İlaç Kullanımı: hastalık insanın kontrolü dışında meydana gelen bir durumdur. Bunun için hastayken ilaç kullanmamız gerekiyorsa hastalığımızı da göz önünde bulundurarak hareket etmemiz gerekir.

Yorgunluk: Yorgun olmak ya da dalgın olmak sürüş sırasındaki sessiz tehlikedir. Eğer kendinizi araç kullanamayacak kadar yorgun ve düşünceli hissediyorsanız bu durumda kesinlikle araç kullanmanız gerekir. Yorgun olan insanın düşünceleri birbirine karıştığı için dikkati daha çok dağılır ve doğal olarak bu gözlerin kapanmasına kadar süreci taşıyabilir.

Hız İhlali: Trafikte belirlenmiş olan hız sınırları vardır. Hız kuralına uymamak sürüşü tehlikeye atacaktır.

Alkollü Araç Kullanma: Alkol reflekslere doğrudan etki edecek bir durumdur. Alkollü bir şekilde araç kullanırken hem görüş mesafeniz yok olur hem de ani bir durumda karar verme yetinizi kaybedersiniz.

Otomobiller ve sürücüler hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.12.2020

Zeyilname Nedir? Hangi Durumlarda Düzenlenir

08.09.2021

Vinç Operatör Belgesi Nedir, Nasıl Alınır

11.03.2021

Karbüratörlü Sistem LPG Beyin Arızası ve Çözümü

30.04.2020

Iğdır Sürücü ve Ehliyet Kursları