Trafik Sigortası Tedavi Masraflarını Karşılar Mı

ABONE OL
Trafik Sigortası Tedavi Masraflarını Karşılar Mı

Araç sahiplerinin herhangi bir kaza sonucunda karşı tarafa verdiği maddi ve fiziksel zararı güvence altına almak amacıyla aracına trafik sigortası yaptırmaktadır. Trafik sigortası her araç sahibinin yaptırması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Ülkemizde geçerli olan trafik sigortası sadece karşı tarafa verilen zararı karşılamaktadır. Dolayısıyla sadece karşı tarafta oluşan hasar trafik sigortası tarafından karşılanmaktadır. Trafik sigortası yapılan araç eğer kaza yapmışsa ya da herhangi bir kazaya sebep olmuşsa araç sahibi trafik sigortasından yararlanamamaktadır.

Trafik Sigortası Neleri Kapsar?

Trafik sigortası çeşitli teminatları kapsamaktadır. Verilen teminatlar arasında kişi başı vefat ve tedavi teminatı, kaza başına vefat ve tedavi teminatı ve araç ve kaza başına maddi hasar teminatı olmak üzere üç ayrı bölümde incelenmektedir. Eğer trafik sigortasında verilen teminatlar arasında kişi başı vefat ve tedavi teminatı verilmişse trafik sigortası her iki tarafında tedavi ve vefat masraflarını karşılamakla yükümlüdür.

Trafik Sigortası Hastane Masraflarını Karşılar mı?

Günümüzde trafikte yaşanan kazaların sayısını azaltabilmek için birçok çalışma ve düzenleme yapılmasına rağmen her geçen gün trafik kazalarının sayısında önemli oranda bir artış gözlenmektedir. Birçok insanın yaralandığı ve hayatını kaybettiği trafik kazalarında meydana gelen fiziksel sorunların tedavi sürecinde devreye Sosyal Güvenlik Kurumu girmektedir.

Yaşanan trafik kazaları sonrasında meydana gelen fiziksel hasarın tedavi masrafını sosyal güvenlik kurumu ödemektedir. Sigorta şirketleri ise meydana gelen fiziksel hasarların tedavisi sürecinde Trafik Mecburi Mali Mesuliyet Sigorta Poliçesi kapsamında ödeme yapmak zorundadır.

Trafik sigortası yaptırılırken teminatta yer alan maddeler dikkatlice incelenmeli ve beklentileri en güzel şekilde karşılayacak olan teminat seçilmelidir. Çünkü sigorta şirketinin hangi durumlarda ne kadar ödeme yapacağı konusu netleştirilmesi gereken bir konudur.

Trafik Sigortası Nasıl Hesaplanır?

Araç sahipleri,trafik sigortası yaptırırken sigorta şirketinden beklentilerini net bir şekilde belirledikten sonra sigorta hesaplama işlemi yaptırmalıdır. Sigorta şirketlerinin teklif dosyaları arasından seçim yapılırken olabilecek kaza sonucunda meydana gelecek hasarın ne kadarının sigorta şirketi tarafından ödeneceğini belirlenebilmekte ve sigorta hesaplaması karşılanacak olan teminatlara göre yapılmaktadır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.06.2021

Trafik Sigortası Neyi Karşılar

05.02.2021

Renk Körü Ehliyet Alabilir mi? 2021

31.03.2021

2021 Direksiyon Sınav Ücretleri Ne Kadar

30.03.2020

Krokiye Göre Düzenlenen Alanda Direksiyon Sınavı ve Akan Trafikte Yapılan Direksiyon Sınavı (Motosiklet)