Trafik Sigortası Prim İadesi Nasıl Alınır

ABONE OL
Trafik Sigortası Prim İadesi Nasıl Alınır

Trafik sigortasında prim iadeleri, daha önceki senelerde meydana gelen hasar tespiti sorunları sonrasında gündeme gelen bir konu olmuştur. Konu gündemi meşgul ederken otomobil sahipleri de bu sürecin nasıl işlediğini merak etmeye başlamıştır.

Trafik Sigortasında Prim Ne Demek?

2014 yılından 2015 yılına kadar geçen 1 yıllık süre içerisinde otomobillerin hasar kaydı tutulmasıyla ilgili birtakım aksamalar yaşanmış. Hasarlı olmayan araçlardan bile kesinti yapılması söz konusu olmuş, doğal olarak bu dönemde sigorta yaptıran sürücülerden fazla trafik sigortası ücreti alınmıştı. Yapılan bu yanlışlık sonrasında is mağduriyet yaşayan sürücülerin trafik sigortası primlerinin iadesine karar verilmişti.

Prim İadesini Kimler Alabilir?

Trafik sigortasında prim iadesi yaklaşık olarak 1 milyon araç sahibini yakından ilgilendiriyor. Buna göre prim iadesini almaya hak kazanan sürücüler ise 18 Haziran 2014 tarihinden itibaren hasar kaydıyla ilgili olarak doğru hizmet alamayan araç sahipleridir.

Bu geçen sürenin şu anki sürücülere ne gibi bir zararı olur derseniz onu da şöyle açıklayalım. Mağdur olan araç sahiplerinin o dönem poliçelerindeki yanlışlık nedeniyle basamaklarında da farklılık olmuş doğal olarak bu sonraki süreçlerini de etkilemiştir.

Trafik Sigortasında Prim İadesi Şartları Nelerdir?

  • 19 Haziran 2014 ve 30 Eylül 2015 tarihleri arasında trafik sigortası yaptıran sürücüler.
  • Bireysel sigortalı olanlar.
  • Yeni poliçeleri 6.basamak olması gerekirken 4.basamaktan düzenlenmiş olan sigortalılar.

Trafik Sigortasında Prim İadesi Nasıl Alınır?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz durum kapsamı içerisinde olan hak sahipleri bu primleri alabilmek için öncelikli olarak başvuru işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Yani başvuru yapılmadan geri prim ödemesi söz konusu olmuyor.

Eğer halen o dönemki sigorta şirketiyle çalışıyorsanız bu durumda süreciniz çok daha güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Sigorta şirketine başvuruda bulunduktan sonra poliçeniz incelemeye alınır ve gerekli görülmesi durumunda prim iadesi söz konusu olur.

Trafik Sigortası Prim İadesi Alabiliyor muyum?

Ancak dipnot olarak buraya şunu eklemek gerekiyor. Eğer siz o dönem içerisinde prim iadesi başvurusu yapmamış ve almamışsanız şu an geri ödeme için geç kalmış durumdasınız. Bu ödemelerin başvuruları 2016 Ağustos ayında başlamış ve 2 yıllık süre için geçerli tutulmuştur. 2018 yılı Ağustos ayında tamamlanan prim ödeme iadesinden şuan yararlanmanız söz konusu değildir.

Trafik sigortası ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.02.2022

Ehliyet Sınavı Çıkacak Sorular 2022

17.03.2022

Devirdaim Pompası Nedir? Ne İşe Yarar

22.04.2020

2020 Trafik Cezaları – Yeni Trafik Cezaları 2020

03.12.2020

Şehir Yaşamı için En İyi Arabalar