Trafik Kazalarına Sebep Olan Faktörler Nelerdir

ABONE OL
Trafik Kazalarına Sebep Olan Faktörler Nelerdir

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini bildiren unsurlar dikkate alındığında ülkelerin ekonomik ve sosyal imkânlarının yanında trafik güvenliği ve gelişmiş karayolu ağına sahip oldukları görülmektedir. Kısacası bir ülkenin gelişmişlik düzeyi sahip olduğu karayolları kapasitesinin gelişmişliği ile bağlantılı bir durumdur.

Son yıllarda araç sayısındaki artışa bağlı olarak birçok trafik kazası meydana gelmektedir. Ülkemizin en önemli sorunlarında biri olan trafik kazalarını önleyebilmek için çalışmalar sürdürülmektedir.

Trafik kazalarına sebep olan en önemli unsur sürücülerin trafik kurallarına uymamasından ve bu konuda yeterli bilgiye sahip olmamasından kaynaklanmaktadır. Trafikte en önemli sorumluluk sürücülere düşmektedir. Birçoğu ölümle ve yaralanmalarla sonuçlanan trafik kazalarının önüne geçebilmek için sürücülere büyük sorumluluk düşmektedir.

Trafik kazaları, karayolu üzerinde herhangi bir hatadan dolayı meydana gelen maddi hasarlara ve birçok yaralanma ve ölümlere sebep olan olaylardır. Her geçen gün taşıtların sayısının artmasıyla birlikte trafikte yer alan bilinçsiz sürücülerin de sayılarında artış yaşanmaktadır. Buna bağlı olarak trafik kazaları da her geçen gün can almaya devam etmektedir. Trafik kazaları sonucunda maddi hasarlar yaşandığı gibi yaralanma ve ölümle de yaşanmaktadır.

Trafik kazaları sürücü hatalarından kaynaklandığı gibi yolculardan da kaynaklanabilmektedir. Sürücüden kaynaklanan trafik kazalarının sebeplerini şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Acemi şoförlerin pratik kazanmadan trafiğe çıkması
  • Trafiğe çıkarken sürücülerin hava şartlarını dikkate almaması
  • Alkollü olarak trafiğe çıkılması
  • Sürücünün hız sınırını aşması
  • Sürücülerin trafik kurallarına uymaması
  • Sürücüler tarafından yayalara geçiş hakkı tanınmaması

Bazı trafik kazaların sebeplerinden bir diğeri de yolcuların hatalarına bağlı olan hatalardır.

  • Trafik kurallarına uymamak
  • Araçların önüne yolcuların aniden çıkması
  • Sürücüye geçiş hakkının tanınmaması

Trafik kazalarının sebeplerinden biri de araçların düzenli olarak muayenesinin yapılmamasıdır. Düzenli olarak muayenesi yapılmayan araçlar trafikte arızalanıp başka araçlara zarar verebilmekte ve trafik kazalarının yaşanmasına sebep olmaktadır.

Trafik Kazalarını Engelleyebilmek İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Ülkemizde her gün yaklaşık olarak 600 trafik kazası meydana gelmektedir. Bunun önüne geçebilmek için hem sürücülerin hem de yolcuların trafik kurallarına uyması gerekmektedir. Sürücüler dikkatini dağıtan unsurlardan uzak durmalıdır. Yolculuk esnasında emniyet kemerlerinin takılması meydana gelebilecek kazalarda yaralanmaların ve ölümlerin önüne geçilmesi açısından çok önemlidir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.12.2021

Lastik Havasının İnmesinin Nedeni Nedir

24.12.2021

Evren Sürücü Kursları - Evren Ehliyet Kursları

28.08.2020

Araçta Değişen Parça Sorgulama

27.12.2021

Otomobil Isıtma Sisteminin Bakımı