Trafik Cezasını Nerede Yedim

ABONE OL
Trafik Cezasını Nerede Yedim

Trafik cezaları isme kesildiği gibi bazı durumlarda plakaya kesilebiliyor. Özellikle son yıllarda devreye girmiş olan EDS sistemi ise trafik cezalarında kesinlikle affetmiyor.

Herhangi bir ihlal nedeniyle plakaya ceza kesilen sürücüler ise bu cezanın nerede kesildiğini merak edebiliyor.  Çünkü böyle bir durumda trafik cezaları adrese gönderiliyor.

Eğer size gönderilmiş olan ceza tutanağını dikkatli bir şekilde incelerseniz bu durumda cezanın nerede kesildiği, hangi tarihte kesildiği açık bir şekilde belirtilmiştir. Lakin postada kaybolan ya da elinize ulaşmayan bir ceza pusulası söz konusuysa bu durumda merak etmeniz normaldir.

Trafik Cezasını Nerede Yedim, Nasıl Öğrenirim?

Eğer trafik ceza kağıdınız elinizde yok ve cezanızı nerede yediğinizi öğrenmek istiyorsanız bu durumda sorgulamak için iki yöntem vardır. Bunlardan en basit olanı ve herkesin tercih ettiği e-devlet üzerinden sorgulama işlemidir. Eğer cezanız e-devletin sistemine düşmüşse bu durumda nerede kesildiğini öğrenebilirsiniz. Böyle bir durumda yapmanız gereken e-devlet sistemine girip “Emniyet Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” sayfasına girmeniz gerekiyor. E-devlet şifreniz yoksa o zaman size en yakın PTT şubesine giderek hemen e-devlet şifresi oluşturabilirsiniz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz sayfaya giriş yaptıktan sonra ödemesini yapmadığınız cezalarınızı görürsünüz. Cezanın yanında bulunan detay kısmına tıkladığınızda cezanın nerede ve ne zaman kesilmiş olduğunu görebilirsiniz.

Trafik cezasının detaylarını öğrenebilmenin ikinci yolu ise Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) resmi internet sitesidir. Bu siteye girdiğinizde MTV ve Trafik Park Cezası kısmına girmeniz gerekiyor. Burada sizden istenilecek olan bilgileri doğru bir şekilde girdiğinizde Ceza Bilgileri kısmına tıklayarak ceza hakkındaki tüm detayları rahatlıkla görebilirsiniz.

Yukarıdaki iki seçenek arasında e-devlet en kolay olanıdır. Çünkü Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden giriş sizi biraz daha uğraştırabilir.

Trafik Cezasını Ödeme

Bahsettiğimiz bu iki yöntemi kullanarak cezanızın detaylarını öğrendikten sonra ödeme işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet ya da Gelir İdaresi Başkanlığının sitesi üzerinden kredi kartı bilgilerinizi kullanarak güvenli bir şekilde ödemenizi yapabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.08.2021

Aday Sürücülük (Stajyer Ehliyet) Uygulaması Nedir

05.01.2022

Balçova Sürücü Kursları - Balçova Ehliyet Kursları

13.09.2021

Ehliyetim Kaç Günde Gelir

16.02.2021

Acemilerin Araca Bindikten Sonra Yapması Gerekenler