Trafik Cezası Ödenmezse Ne Olur

ABONE OL
Trafik Cezası Ödenmezse Ne Olur

Trafik cezası kesildiğinde can sıkıcı olsa da hem trafikte düzenin, hem de güvenliğin sağlanması için çok önemli bir gerekliliktir. Trafik cezaları zamanında ödenmiş olduğu takdirde karlı çıkılabilecek olan cezalar arasında yer alıyor. Peki, kesilen bir cezanın ödenmemesi durumunda ne olur?

Sorunun ilk yanıtı aslında çok basittir. Tüm vergilerde olduğu gibi trafik cezaları da ödenmediği takdirde ilk aydan itibaren her ay katlanarak zamlanır. Trafik cezaları geç ödemenin dışında da her yıl önemli oranlarda zamlanmaktadır. 

Trafik cezası ne zaman ödenmesi gerekir?

Trafik cezasının ödenme zamanı sürücüye tebliğ tarihinden itibaren başlar ve 30 gün içerisinde ödenmesi gerekir. Bu 30 günün ilk 15 gününde cezanın ödenmesi halinde % 25 oranında ciddi bir indirim yapılır ve bu sayede sürücüye erken ödeme kolaylığı sağlanmış olur. 30 günün ardından ise ceza her ay artmaya devam eder. Trafik cezasında gecikme zammı olarak her ay için % 5 faiz uygulanır.

Trafik Cezası Tebliği Nedir?

Trafik cezası tebliğini anlatabilmek için öncelikli olarak tebliğ kelimesinin ne demek olduğunu bilmek gerekir. Tebliğ cezanın işlenmiş olduğu gündür. Örneğin bir polis çevirmesine yakalandınız ya da polis tarafından cezanız kesildiği zamandır. Eğer ceza EDS tarafından kesilmiş ise bu durumda cezanın bildiriminin adresinize yapıldığı zamandır. Trafik cezasının ödenmesi tebliğ tarihinden itibaren başlar.

Sürücülere ödeme kolaylığının sağlanabilmesi için farklı bir durumda söz konusudur. Cezanın % 25’lik indiriminden faydalandıktan sonra geri kalan bölüm taksitlere bölünür. Eğer vergi dairesine başvuruda bulunursanız cezanız 4 eşit takside bölünebilir.

Trafik Cezası Ödenmezse Ne Olur?

Trafik cezanızı ödememeniz durumunda karşınıza birtakım engeller çıkacaktır. Bunların en başından aracın muayenesinin yapılması için bu cezanın ödenmesi gerekir. Trafik cezası ödenmeyen bir aracın muayenesi yapılmaz ve doğal olarak bu da trafikten men anlamına gelecektir.

İkinci olarak ise aracın satış işlemleri konusunda olacaktır. Bir aracın satışının yapılabilmesi için notere gelindiğinde üzerine hiçbir borcunun olmaması gerekir. Borcu olan bir aracın satışı ancak borcun ödenmesi sonrasında yapılır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.11.2021

100 Ceza Puanı Dolunca Ne Olur

15.11.2021

Arabanın Kaloriferi Neden Soğuk Üfler

14.01.2022

Karabağlar Sürücü Kursları - Karabağlar Ehliyet Kursları

26.08.2021

Direksiyon Sınavında Paralel Park ve L Park Nasıl Yapılır