Trafik Adabı Kuralları

ABONE OL
Trafik Adabı Kuralları

Trafikte insanların birbirlerine karşı davranışlarının daha iyileştirilmesini amaçlayan trafik adabı, belli kurallara dayanmaktadır.

Bu kuralların bazıları yazılı bazıları da yazılı olmayan sonuçları içerir.

Kadınlara Karşı Yapılan Nezaketsizlik

Türkiye’de erkeklerin kadınlardan daha iyi araç kullandığı gibi bir algı söz konusudur. Erkek sürücüler ise bu durumun kendilerine öncelik verdiğini düşünerek kadınlara karşı birtakım tutum ve davranışlar içerisine girebilirler.

Selektörlerin Yanlış Kullanılması

Bir aracın selektör yapmasının amacı, diğer sürücüleri ve yayaları uyarmaktır. Selektör uzun farların arka arkaya yakılıp söndürülmesidir. Bazı sürücüler uzun farlarını yakarak karşıdan gelen diğer sürücülerin dikkatini dağıtabilirler. 

Sinyallerin Yanlış Kullanılması

Sinyal aracın şerit değiştirmesi ve dönmesi esnasında arkadaki aracın uyarılmasını sağlar. Trafikte bu sinyalleri kullanmayan sürücüler ise kazalara neden olabilmekteler.

Makas Atmak

Makas atmak yani öndeki araçları hızlı geçebilmek için sağlı sollu manevra yapmak trafiği tehlikeye atan bir durumdur. Makas atan sürücüler hem kendilerini hem de trafikteki diğer sürücü ve yayaları tehlikeye atarlar.

Araçtan Çöp Atmak

Yaşadığımız yeri korumak ve temiz tutmak hepimizin asli görevleri arasında yer alır. Araçtan çöp atmak çevreyi pisletmenin yanı sıra sürücünün kendine yapmış olduğu bir saygısızlıktır. Araçtan en çok atılan ise sigara izmariti ve çöplerdir.

Trafikte Yüksek Sesle Müzik Dinlemek

Araç içinde yüksek sesle müzik dinlemek çevreyi rahatsız edeceği gibi sürüşü de tehlikeye atar. Yüksek sesle birlikte sürücünün dikkati dağılarak çevreyle bağının kopmasına neden olur.

Trafik Işıklarının Kullanımı

Trafik ışıklarının hepsinin bir amacı ve görevi vardır. Bu görev ışığın rengine göre derecelendirilmiştir. Her sürücü kendisine yanan ışığa uymak zorundadır.

Geçiş Üstünlüğü

Trafik daima hislere göre değil kurallara göre hareket eder. Bunun için her sürücü geçiş üstünlüğü olan araç ve yayalara dikkat etmek zorundadır.

Yukarıda ehliyet sınavında da çıkacak olan trafik adabı kuralları ile ilgili önemli bilgilere yer verilmiştir. Bu bilgilerden de yola çıkılarak her sürücü adayının direksiyona geçmeden ve geçtiğinde ne yapması gerektiğini bilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.03.2021

ASBİS Numarası Nedir

31.03.2021

Epilepsi Hastaları Ehliyet Alabilir mi

18.05.2022

Antalya Kaş Sürücü Kursları - Kaş Ehliyet Kursları

18.07.2022

DSG Şanzıman Nedir? DSG Şanzıman Sorunları