TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

ABONE OL
TOFAŞ Bursa Anadolu Arabaları Müzesi

Pek çok kişinin korona döneminde hayalini kurduğu şey özgürce gezip dolaşmak, istediği yere gitmek ve tatillerini yapabilmek. Ancak söz konusu tatil ve gezme olduğunda herkesin beklentisi ve isteği de birbirinden farklıdır. Bazıları deniz kenarında uzanıp güneşlenmeyi tercih ederken bazıları ise müze ve antik yerlerin ziyaretini önemser. İşte bizde müzelerden yola çıkarak Bursa’daki TOFAŞ Anadolu arabaları müzesi ile ilgili size bilgiler verelim istedik.

TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi

Bursa’daki TOFAŞ Anadolu arabaları müzesi yalnız Türkiye’nin değil dünyanın da en iyi otomobil müzeleri arasında gösteriliyor. Türkiye’deki otomobil sektörünün geçmişine dair birçok verileri sunan bu müze özellikle çocukların kendi tarihlerini tanıyabilmeleri açısından da oldukça önemlidir. Anadolu’da üretilmiş olan modellerden tutunda dünya otomobil tarihine ışık tutmuş olan parçalara kadar pek çok otomobil ürünü müze içerisinde sergileniyor.

TOFAŞ Anadolu Müzesi Açık mı?

Türkiye geçtiğimiz yıl uzun bir karantina dönemine girmiş ve doğal olarak da bu süreç içerisinde birçok müze hijyen sağlamak amacıyla kapatılmıştı. TOFAŞ Anadolu arabaları müzesi de kapanan müzeler arasında yer alıyordu. Karantinanın sona ermesiyle birlikte yazın müzeler tekrar açılınca TOFAŞ Anadolu arabaları müzesi de açıldı. Ziyaretçiler müzeye maske ve mesafe kuralına uygun bir şekilde alınabiliyor. Müzenin uygun alanlarına yerleştirilen uyarı mesajları ve önlem bilgilendirmeleriyle ziyaretçilerin hassasiyetlerinin artırılması amaçlanıyor. Müzede hizmet veren personellerin tamamı korona ile ilgili bilgilendirilirken alınabilecek olan önlemler konusunda da yönlendiriliyor.

Şu an için herhangi bir yasak kararı olmadığından müzelere girişlerin serbest olduğu biliniyor, ancak yeni açıklanan kararla birlikte Türkiye yeniden bir tam kapatmaya gitti ve 17 Mayıs’a kadar da tüm müzeler kapatıldı. Bunun için müzeye bu dönemde ziyaret için gidenlerin içeri alınmayacağının hemen altını çizmekte fayda var.

TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesini Kimler Ziyaret Ediyor?

Türkiye’de sürücüler için TOFAŞ’ın yeri her zaman ayrıdır. Kullanmak için TOFAŞ araç almayan bir sürücü bile bu araçların hassasiyetinin farkındadır ve araçların geçmişleriyle ilgilenen her otomobil tutkunu da müzeyi ziyaret etmektedir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.12.2021

Pendik Sürücü Kursları - Pendik Ehliyet Kursları

02.11.2021

Rampada Araç Nasıl Kaldırılır

03.04.2023

Dijital Ehliyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

19.10.2020

Rot Balans Ne Demek