Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli? Test Sürüşü Ücretli mi

ABONE OL
Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli - Test Sürüşü Ücretli mi

Sıfır ya da ikinci el bir araç satın alınmadan önce ister istemez kafada pek çok soru işareti oluşacaktır. Bu soruların yanıtlarını bulabilmek içinde araçla ilgili araştırma yapmanın yanı sıra test sürüşü yapmakta gerekir. Yapılan test sürüşünün en önemli nedeni yazılı olmayan bilgiler hakkında detay öğrenmektir.

Bir araçla test sürüşüne çıkılmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Aşağıda bu hususlar hakkında açıklamalar yapılmıştır.

Konfor Testi

Araca oturduğunuzda ilk dikkat etmeniz gereken konforlu ve rahat olup olmadığıdır. Çünkü aracın da içinize sinmesi gerekir. Diz mesafesi, koltuk ayarı, pedallar, göstergeler ve vites tüm bu kombinasyonların istediğiniz gibi olmasını sağlamalısınız.

Farklı Yolları Deneyin

Test sürüşüne çıkmadan önce gireceğiniz yolları belirlemenizde fayda a var. Çünkü sürekli bildiğiniz ve kullandığınız yollar hakkında daha fazla bilgiye sahip olursunuz. Nerede çukur, nerede kavis var bilirsiniz ve bu da test sürüşünüz esnasında işinize yarayacaktır.

Sesleri Dinleyin

Test sürüşü sırasında aracı kullanırken seslere de dikkat etmeniz gerekiyor. Araç içerisine gelen sesler sizin rahatsız olup olmamanızı da belirleyecektir. Örneğin tasarımı hoşunuza giden bir aracın ön takım sistemi istediğiniz sonucu vermeyebilir ve bu da sürüş sırasında sizi rahatsız edebilir.

Performansı Kontrol Edin

Test sürüşü esnasında en önemli konulardan birisi de aracın performansıdır. Bazı araçlar güçlü gibi görünse de motoru küçük olduğundan istediğiniz performansı sergileyemez. Bazı araçlar ise hantal bir görüntüsünün altında güçlü bir motora sahiptir. Bu da okuyarak öğreneceğiniz değil test ederek öğrenebileceğiniz bir bilgidir.

Aracın vites geçişlerinin nasıl olduğunu inceleyin. Bazı araçlarda viteslerin geçişleri daha sertken diğerlerinde daha yumuşak olabilir.

Aracın performansını ölçmenin en etkili yöntemlerinden biride yokuşlardır. Eğer araç yokuşta zorlanıyorsa bu güçsüz bir motora sahip olduğunu gösterir.

Aracı Farklı Hızlarda Kullanın

Aracı farklı hızlarda kullanın. Örneğin yavaş giderken aniden hızlanmayı deneyin bu sayede motorun hareketini de öğrenmiş olursunuz.

Teknoloji ve Tasarım

Aracın motor ve performansını kontrol ettikten sonra teknolojisine ve tasarımına odaklanın. Satın aldığınız aracı uzun yıllar boyunca kullanmayı düşünüyorsanız mutlaka içinize sinmesi gerekir.

Test Sürüşü Ücretli midir?

İster ikinci el bir araç alın ister sıfır bir araç genellikle test sürüşü için ücret ödemesi yapmanız istenmez.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.06.2021

2022 Ehliyet Fiyatları

18.05.2022

Geçiş Üstünlüğü Ne Demek

21.02.2022

Lastik Hız Endeksi Nedir, Lastik Sürüşü Nasıl Etkiler

09.03.2021

LPG Ruhsata Nasıl İşletilir? 2021