Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli

ABONE OL
Test Sürüşünde Nelere Dikkat Edilmeli

Sıfır veya ikinci el bir otomobil alırken genelde kararsızlık yaşarsınız, özellikle de ilk kez bineceğiniz bir araç daha fazla soru işaretini kafanızda oluşturacaktır. Bu soru işaretlerinin ortadan kaldırılması içinde test sürüşü önemlidir.

Yapacağınız test sürüşü ile birlikte araçta yazılı olanları ve olmayanları öğrenmiş olursunuz.  Bunun için yeni bir araç alırken test sürüşü talep etmeyi ihmal etmemelisiniz.

Peki, test sürüşüne çıktığınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini hiç düşündünüz mü?

Rahatlığı Kontrol Edin

Araba evin dışındayken zamanın bir bölümünü geçirdiğimiz için konforlu olması gerekiyor. Bunun için test sürüşüne çıktığınız aracın öncelik olarak rahat olup olmadığına bakmalısınız. Sürücü koltuğuna oturun diziniz ile pedal arasındaki mesafenin kontrolünü inceleyin. Vites değiştirmeniz rahat mı aynalara ve araca tam olarak hakim misiniz bu çok önemlidir.

Farklı Yolları Deneyin

Gideceğiniz yolları önceden belirleyerek her türlü yol koşullarında aracın konforunu test edebilirsiniz. Örneğin otobana çıkarak hızını daha engebeli yollarda ön aksamı kontrol edebilirsiniz. Aracın nasıl bir dengeye sahip olduğu farklı yollarda kendisini gösterecektir

Sesleri Dinleyin

Test sürüşünde dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi de araçtan gelen seslerdir. Bunun için araçtaki gereksiz sesleri kapatarak motora ve teknik aksama odaklanın. Araçtan gelen farklı sesler hakkında bilgi alın ve bu seslerin sizi ne kadar rahatsız ettiğini duşunun.

Performansı Kontrol Edin

Bir aracın test edilmesinde en önemli gerekliliklerden birisi de aracın performansıdır. Aracın performansını değerlendirirken aşağıdaki hususlara dikkat etmenizde fayda var.

  • Vites geçişleri nasıl,
  • Yokuş çıkarken zorlanıyor mu?
  • Sollama yaparken araç devrini iyi alıyor mu?

Aracı Farklı Hızlarda Kullanın

Aracın çekiş gücünü anlayabilmeniz için farklı hızlarda kullanmanız gerekiyor. Ani hızlanmalar ve ani yavaşlamalar yaparak aracın hız değerlendirmesini yapabilirsiniz. 

Teknoloji ve Tasarım

Alacağınız aracın performansı kadar estetik görüntüsü de önemlidir. Bunun için aracın performansından memnunsanız iç ve dış tasarımına odaklanın. Her ne kadar iyi bir performansa sahip olsa da tasarımı iyi olmayan bir aracı satarken zorlanabilirsiniz. Aracın içindeki teknoloji ise sizin konforunuzu daha çok artıracaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.02.2021

İmmobilizer Nedir? İmmobilizer Nasıl Çalışır

01.09.2021

Araç Çekici Fiyatları 2022

07.07.2022

Uzun Yol Öncesi Araç Bakımı ve Kontrolleri Nasıl Olmalı

13.07.2020

2020 Kimler Ehliyet Alamazlar