Termostat Değişimi Nasıl Yapılır

ABONE OL
Termostat Değişimi Nasıl Yapılır

Termostat, aracınızın soğutma sisteminin küçük bir bileşenidir. Ancak bu bileşen önemli bir rol oynar ve düzgün çalışmadığında soğutma sisteminde büyük sıkıntılara yol açar. Hatalı bir termostat kolayca motor arızasına neden olabilir.

Termostatı değiştirmek karmaşık olmadığından ve çok fazla mekanik beceri gerektirmediğinden, bir profesyonele ihtiyaç duymadan kendiniz yapabilirsiniz.

Termostat Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Termostat, soğutma sisteminizi oluşturan birçok bileşenden biridir. Termostat, motorun sıcaklığına bağlı olarak çalıştığı için soğutma sıvısının akışını kontrol eder.

Motor, belirli bir sıcaklık aralığında çalıştığında, etrafında dolaşmak ve sıcaklığı aşağı çekmek için soğutma sıvısına ihtiyaç duyar. Motor sıcaklığını izlemekten ve gerektiğinde soğutma sıvısının akmasını sağlamaktan sorumlu termostat’tır.

Aracınızdaki diğer bileşenler gibi termostat da çeşitli nedenlerle hasar görebilir veya bozulabilir. Termostat bozulduğunda aracın çalışmasında sıkıntıya neden olur. Açık kaldığında ise motorunuz optimum çalışma seviyesine ulaşmaz.

Arızalı Termostatın Belirtileri

Soğutma sistemi termostatının değiştirilmesi ile ilgili ayrıntılara girmeden önce, sorununuzun arızalı bir termostattan kaynaklandığını anlamanız gerekir. Termostat bozulduğunda dikkatinizi çekecek bazı belirtiler şöyledir:

Yüksek Sıcaklık

Termostat düzgün çalışmadığında ve özellikle kapalı kaldığında, gösterge panelinde sıcaklığın çok yüksek olduğunu hemen fark edersiniz.

Hava Sıcaklığındaki Düzensiz Değişiklikler

Isıtma sistemini açarsanız, termostat bozulduğunda aracınızın iç sıcaklığının önemli ölçüde arttığını ve muhtemelen aniden düştüğünü fark edeceksiniz.

Aracınızdaki hava sıcaklığındaki bu ani değişiklik, arızalı bir termostatla bağlantılı olabilir. Bu nedenle, bunu ne zaman fark ederseniz, kapsamlı bir inceleme yapmalı ve değiştirmeden önce termostata bakmalısınız.

Aracın Altından Sızan Soğutma Suyu

Aracınızın motor sıcaklığına bağlı olarak soğutma sıvısının akmasına izin vermekten ve bunu engellemekten termostatın sorumlu olduğunu belirtelim.

Bazı küçük soğutma sıvısı sızıntılarında, mutlaka sıvı damladığını veya su birikintileri oluşturduğunu göstermez.

Garip Sesler

Genel bir kural olarak, araçtan garip sesler geldiğini fark ettiğinizde, sorunu asla hafife almamalısınız, çünkü önemli bir sorunla bağlantılı olabilir.

Isıtıcı Performansı

Son olarak, kötü bir termostat, aracınızın ısıtma sisteminin davranışını etkiler. Termostat bozulduğunda veya açık kaldığında ısıtma sistemi aşırı sıcaklığı aracın içine getirmek için büyük ölçüde motora ve soğutma sistemine bunu fark edeceksiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.07.2021

Eksantrik Mili Nedir ve Ne İşe Yarar

14.04.2021

Yağ Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır

09.06.2023

Dozer Ehliyeti Hangi Sınıf? Dozer Ehliyeti Fiyatları

23.11.2022

TOGG Ön Sipariş Ne Zaman Alınacak? TOGG Fiyatı Ne Kadar Olacak