Teorik Sınav Hakkında Bilgiler

ABONE OL
Teorik Sınav Hakkında Bilgiler

Teorik sınav sürücü adaylarının ehliyet alabilmeleri için kendilerinden istenilen başarı puanını almalarına imkan tanıyan bir sistemdir. Ehliyet almak uzun ve meşakkatli bir süreçtir ve bu süreç içerisinde teorik sınav olmazsa olmazlar arasında yer alır.

Sürücü adayı teorik sınavına en fazla 4 kez girebilir. 4.kez başarı sağlayamaması durumunda ise adayın tekrar süreci başlatması gerekir. Ehliyet sınavına 1 kez girilmemesi, sınav tarihinin unutulması, gibi durumlarda 1 teorik sınav hakkı kaybolmuş demektir. Eğer sınava girecek olan adayı sınav gününde hasta ise belgelemesi durumunda 1 hakkını diğer 3 hakkını kullandıktan sonra devam ettirebilir.

Teorik sınavda başarılı olan sürücü adayı direksiyon sınavına katılmak zorundadır. Direksiyon sınavında adayın yine 4 sınav hakkı vardır. Her sınava giriş ekstra bir ücret gerektirir bunun için adayın sınava girmeden önce sınav ücreti yatırması gerekir.

Teorik sınavlarda hangi ehliyet alınacak olursa olsun aşağıdaki konulara ait sayılarda sorulara yanıt vermeleri gerekir.

  • İlk Yardım Dersi 13 soru
  • Trafik ve Çevre Dersi 27 soru
  • Araç Tekniği Dersi 10 soru

Yukarıdaki soruların toplamı olarak toplamda 50 soru sorulur. Teorik sınavda 60 dakikalık süre verilir ve 70’in üzerinde puan alması gerekir.

Teorik Sınavının Geçersiz Sayıldığı Durumlar

  • Başvuru şartları karşılanmadan sınava girilmiş olması,
  • Kopya çekmek,
  • Başka adayın sınav evrakının kullanılması
  • Adayın yerine başkasının sınava girmesi

Teorik Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

Adaylara sorulan sorular 100 puan üzerinden hesaplanır ve 100 puana göre başarı sağlayabilmeniz için en az 70 puanı almanız gerekir. Teorik sınav internet üzerinden yapılır. Sınava herkes aynı anda girmek zorundadır. Milli Eğitim Bakanlığının kontrolü altında yapılan sınav merkezi sınav olarak bilinir. Sınavın tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir ve tarihler sürücü kursları tarafından adaylara bildirilir.

Toparlayacak olursak teorik sınav öğrenilen bilgilerin gözden geçirilmesi ve ne kadar öğrenildiğinin belirlenmesini sağlamak için yapılır. Bu sayede ehliyet alma süreci öncesinde sürücü adayı gerekli teknik donanıma sahip olmuş olur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com  adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.02.2023

Trafik Cezası Yapılandırma 2023

16.10.2020

2020 İstanbul Ehliyet Fiyatları

13.03.2023

Volvo Türkiye Fiyat Listesi Mart 2023

15.02.2021

Uzun Yol Tır Şoförü Nasıl Olunur