Tek Başına Uzun Yolda Araç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

ABONE OL
Tek Başına Uzun Yolda Araç Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli

Yalnız seyahat etmek heyecan verici olabilir. Ancak, özellikle bir kadınsanız, bu aynı zamanda temkinli olmanızı da gerektirir.

Yalnız seyahat etmek kendi sınırlarınızın dışına çıkmanıza ve kendiniz hakkında yeni şeyler keşfetmenize yardımcı olacaktır. Hatta ilk yolculuğunuz olacaksa bu kullandığınız araca daha fazla hakim olmanızı da sağlayacaktır.

İçinizdeki seyahat tutkunu yola çıkmak için can atıyorsa, yolculuğunuzu daha keyifli hale getirmek için aşağıda paylaşacağımız hususlara dikkat etmelisiniz.

  1. Mola Yerlerinizi Önceden Planlayın

Kendinizi rahat hissedeceğiniz ve heyecanlanacağınız bir yer seçmek önemlidir. Fakat çıktığınız yolculukta dinlenmeniz gerekiyorsa o zaman yola çıkmadan nerelerde durup dinlenebileceğinizi not etmelisiniz.

  1. Genel Araç Bakımı

Yolculuğunuzdan yaklaşık bir hafta önce aracınızı genel bakım için servise götürün. Yola çıkmadan önce lastiklerinizin ve frenlerinizin iyi durumda olduğundan, yağının ve suyunun tam olduğundan, lambaların, sileceklerin düzgün çalıştığından emin olmak çok önemlidir.

  1. Hazırlıklı Olun

Beklenmedik bir durum olması durumunda nelere ihtiyacınız olabileceğini düşünün. Bunu yapmanın birkaç yolu vardır. Örneğin aracınızın yolculukta arıza yapmasına karşın kasko sigortası ve yol yardım satın alabilirsiniz. Yaşayabileceğiniz küçük sorunların üstesinden gelebilmeniz için bir alet çantasını yanınıza almayı unutmayın.

  1. Sınırınızı Bilin

Yola çıkarken sınırınızı bilmek önemlidir. Yani her insanın durmadan sürebileceği limit vardır. Siz bir an önce gideceğiniz yere ulaşmak için aracınızı olması gereken süreden daha fazla kullanırsanız bir süre sonrasında refleksleriniz zayıflayacak ve görüş alanınız daha da kısalacaktır. Bu sizi kazaya sürükleyen bir durum olabilir. Bu nedenle sınırlarınızı asla aşmayın.

  1. Konumunuzu Paylaşın

Aile üyelerinize ya da samimi olduğunuz arkadaşlarınıza nerede olduğunuzu mutlaka söyleyin. Çünkü yolculuğun en sıkıntılı tarafını sizi bekleyen ve sizden haber alamayanlar çekecektir.  Yolculuk süresi boyunca sevdiklerinizle iletişim halinde olmaya özen gösterin, ancak bu araç kullanırken telefonla konuşmanızı da gerektirmez. Molalarınızda olduğunuz yeri söyleyebilirsiniz. Tek başına yolculuk gittiğiniz kilometre ne kadar uzun olursa sizi o kadar zorlamaya başlayacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.06.2022

Çalınan ve Pert Araç Sigortası Ödemesi Nasıl Yapılır

08.05.2023

Dolmuş Şoförü Nasıl Olunur

23.03.2020

Dodge Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

28.08.2020

İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir