Tam Kapanma Sürecinde Ulaşımla İlgili Merak Edilenler

ABONE OL
Tam Kapanma Sürecinde Ulaşımla İlgili Merak Edilenler

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede tam kapanma sürecinde izin alarak çalışacak olan sektörleri açıkladı. Biz de sürücü kursları olarak akıllara takılan bu süreçteki çalışmalarla ilgili merak edilen hususlara yer verelim istedik.

Çiftçilere Sokağa Çıkma Yasağı var mı?

İçişleri bakanlığının genelgesi kapsamında bitkisel ve hayvansal üretim yapan, ilaçlama ve ürünlerin sulanması, hasadı ve nakliyesiyle görevli olan çiftçi ve kişilerin sokağa çıkmaları izin alınması koşuluyla mümkündür. Çiftçi Belgesi veya Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olan tüm çalışanlar faaliyetlerini evi ve işyeri arasında devam ettirebilecekler.

Yurt dışı aktarmalı uçuşlar için yurt içinde bağlantılı uçuş yapacak yolcuların seyahat izin belgesi alması gerekiyor mu?

Yurtdışına uçacak olan kişilerin yurtiçinde bağlantılı uçuş yapma zorunluluğu bulunması halinde bu yolcuların herhangi bir seyahat izni almaları gerekmiyor, ancak yurtdışına çıkacaklarını gösteren bir belge örneğin pasaport, vize, bilet gibi belgelerini ibraz etmeleri şart.

Kapanma Öncesinde Alınan Bilet İçin İzin Almak Gerekir mi?

Kapanma öncesinde ya da kapanma sonrasında alınmış olan tüm biletler için yasak bitim saatine kadar izin alınması zorunludur. Ancak seyahat için bilet alınmış olsa bile zorunlu hali gösteren nedenin açık bir şekilde belirtilmiş olması şarttır.

Sivil toplum kuruluşları tam kapanma dönemindeki yardım faaliyetlerini nasıl gerçekleştirecek?

İçinde bulunduğumuz ramazan ayı dolayısıyla pek çok dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşları yardım toplayıp yardım dağıtıyorlar. Ramazanda yoksul kesimin gıdaya ve yardıma erişiminin aksamaması için bu görevi üstlenecek olan kişilerin izin alması ve faaliyetlerinin saatlerini valilik veya kaymakamlığa bildirmeleri gerekir.

Kapanmada gar, terminal ve havaalanındaki işyerleri açık mı?

Kapanma dönemi içerisinde terminal, liman, gar ve havalimanı gibi yerlerde bulunan işletmeler kendi sektörü için hangi kurallar konulmuşsa ona uymak zorunda olacaktır. Örneğin bu alanlardaki berberler çalışıyorken marketler ve servis araçları hizmetlerine devam edebilecekler.

Şehirler arası izin belgesi olmadan şehir dışına çıkılabilir mi?

Tam kapanma döneminde herhangi bir şekilde seyahat izni almamış olanların kendi araçlarıyla ya da başka bir ulaşım aracıyla şehir dışına çıkmaları yasaklanmıştır.

Yurt içi uçuş biletleri için seyahat izin belgesi almak gerekir mi?

Şehirler arası yolculuklarını uçakla gerçekleştirmek isteyen herkesin bilet alabilmesi için izin belgesine sahip olması gerekir. 

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

27.05.2020

Mersin Sürücü ve Ehliyet Kursları

17.01.2022

Kemalpaşa Sürücü Kursları - Kemalpaşa Ehliyet Kursları

30.03.2021

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır

13.04.2023

Volvo Nisan Ayı Fiyat Listesi