Taksicilik Sigortalı Bir İş mi

ABONE OL
Taksicilik Sigortalı Bir İş mi

Taksicilik mesleğinde herhangi bir sigorta prim ödemesi yoktur. Sigorta yapmak kişinin kendi isteğine bağlı bir durumdur. Taksicilik yapmak isteyen kişi kendi sigortasını kendisi ödeyerek bu hizmeti verebilir. Bazı taksi sürücüleri sigorta yaptırmazlar, fakat bu işin risklerinin de olduğu göz önünde bulundurulduğunda olası bir kazada büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilir.

Taksicilik Yapmak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Taksicilik yapabilmek için öncelikli olarak ehliyetinizin olması gerekir. İşinizi bir durakta yapacağınızı düşünürsek ruhsatınızın o durağa kayıtlı olması gerekir. Eğer taksiyi kendi adınıza almayı düşünüyorsanız aracın faturası, taksicilik teknik belgesi, takside çalışacak plakaların belgeleri, araç ve durağınız varsa çalışma ruhsatı, çalışma karnesi, taksicilik için trafik şube kayıt onay formu, taksi durağındaki araçların araç kartı, ticari araç kullanabilir belgesi ve araç için sigorta poliçesi.

Taksicilik yapma yaşı nedir?

Taksici olabilmek için il şart ehliyetin olması demiştik. Dolayısıyla B sınıfı ehliyeti olan herkes taksicilik yapabilir. B sınıfı ehliyetin en erken 18 yaşında alınması gerektiğini düşünürsek taksicilik için alt sınır 18 diyebiliriz.

Taksici Ne Kadar Kazanır?

Taksicilik mesleğinde kazanç sabit değildir. Kazancı belirleyen şey ne kadar süre, nerede ve ne şekilde çalıştığınız gibi faktörler vardır. Takside şoför olarak çalışan biriyseniz kazancınız taksi sahibinden daha düşük olacaktır. Ancak genel konuşacak olursak taksicilik iyi kazandıran meslekler arasındadır.

Plaka Kirası Nedir?

Taksici olmak ve taksiden gelir elde etmek için ticari plaka satın alınması gerekir. Taksi plakası ortalama olarak büyükşehirler için konuşacak olursak 1–1,5 milyon TL arasında değişir. Plakalar satın almanın dışında isteğe bağlı olarak da günlük olarak kiralanmaktadır. Bir taksi plakasının günlük kirası ortalama 400–500 TL arasında değişir.

Taksici Haftada Ne Kadar Çalışır?

Bir taksicinin haftalık olarak 72 saat çalışma süresi vardır. Yani genel çalışma standartlarına baktığımız zaman taksiciler % 50–70 oranında daha fazla çalışırlar. Bu çalışma saatleri çerçevesinde bir taksicinin aylık maaşı 4000–5000 TL arasında değişir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.11.2021

Araç Kilometre Düşürme Cezası Nedir ve Yaptırımları Nelerdir

07.07.2021

Balata Sinterleme Nedir

06.07.2021

Sınavsız SRC Belgesi Alınır mı

23.03.2020

Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler