Taksi Şoförü Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir

ABONE OL
Taksi Şoförü Nasıl Olunur - Şartları Nelerdir

Taksici ulaşım ihtiyacı duyan yayaların bir yerden başka bir yere taşınmasını ücret karşılığında sağlayan kişilere denilir. Tam olarak taksici nedir? Kelimesini açacak olursak taksimetresi olan ticari otomobillerin kullanılmasını sağlayan şoförlere denir.

Bir taksici kendi başına çalışıyorsa yani araç kendisine ait ise bu durumda benzin ve aracın diğer masrafları çıktıktan sonra kazanılan paranın tamamı kendisine ait olur. Ancak taksiler genelde 7/24 şeklinde çalıştığı için bir takside genelde 2 kişi çalışılır.

Taksi Şoförü Nasıl Olunur?

Taksici olmaya karar vermeden önce mesleğin zorluklarını iyi öğrenmek gerekir. Çünkü yaşacaklarınızı öğrendikten sonra fikriniz değişebilir. Taksici olma fikri genelde herhangi bir meslek grubunda başarılı olamamış ya da girişimde bulunmamış olanların tercihidir. Ancak mesleğin zorlukları onu bu kadar hafife almamayı gerektirir. Taksi şoförü olabilmek için öncelikli olarak çalışacak ticari bir araç bulunması gerekir. İkincisi ise çalışacağınız vardiya sistemine hazır olmanız. Taksicilik mesleğinde vardiya genelde sabah saat 06.00 öğleden sonra 15.00 ya da 15.00 ve 03.00 saatleri arası olur.

Taksici Olma Şartları

  • Ehliyet,
  • Sicil kaydı temiz
  • T plakalı bir ticari araç sahibi bulmak

Yukarıdaki şartlar genelde tüm sürücülere uyan bir durumdur. Ancak işin zor bölümü her ticari taksi sahibinin de aracını herkese emanet etmek istememesidir. Yani bir ticari taksi şoförü olmak istiyorsanız önce bir tanıdığınız ya da iyi bir referansınızın olması gerekir.

Taksici Olma Şartları Nelerdir?

Ticari taksi şoförü olmaya karar verdikten sonra kazancınızı hesaplamaya gelecek olursak güne başlarken 300 -400 TL arasında taksi sahibine borçlu oluyorsunuz. Yani daha basit bir ifadeyle ;

  • Aracı aldığınız kişiye günlük 200 – 250 TL,
  • Yakıt için 50 – 100 TL (daha fazla da olabilir),
  • Sigorta 10 TL,
  • Taksi durağı aidatı için 10 – 30 TL

Yukarıdaki giderlerin üzerinde kazandığınız tüm para size ait olacak. Her türlü şartlar uysa da yine de en son bu mesleğin ne kadar stres ve riskli olduğunu da göz önünde bulundurmanız sizin için daha iyi olacaktır.

Otomobillerle ilgili daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.09.2021

Aracınızı Çektirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

01.12.2021

Kasko Yaş Sınırı Nedir? Kaskoda Yaş Sınırı Var mı

05.01.2021

Uzun Far Ne Zaman Kullanılmalı

17.08.2021

Aks Keçesi Nedir, Aks Contası Yağ Kaçırırsa Ne Olur