Suzuki Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

ABONE OL
Suzuki Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

Yaklaşık 100 yıl sonra otomobil tarihinin en büyük firmalarından biri haline gelecek olan Suzuki 1909 yılında Japonya’nın Hamamatsu sahilinde küçük bir köyde kuruldu. Michio Suzuki tarafından kurulan ve tekstil endüstrisine hizmet etmek için makineler üreten Suzuki Loom Works yaklaşık olarak 40 yıl boyunca tekstil sektörüne hizmetlerini sürdürdü. Tekstil sektöründe kullanılmak üzere çeşitli dokuma makinaları ve dokuma tezgâhları üreten Suzuki otomotiv sektörüne atılmak için 1947 yılını bekledi. 1947 yılında otomobil ve motosikletler için motor geliştirmeye başlayan Suzuki’nin otomotiv sektörüne girişi de bu şekilde başlamış oldu.

İkinci Dünya Savaşı’nın olumsuz etkileri Japonya’da hâlâ derinden hissedilirken en çok ihtiyaç duyulan şey ülke içinde üretim gerçekleşmesiydi. Suzuki firması da 1952 yılında üretimini tamamlayarak piyasaya sürdüğü ve “Power Free” adını verdiği ilk motorlu bisikleti ile bu ihtiyaca yanıt verdi. “Power Free” ile beraber sürücüler motor yardımıyla pedallar ile birlikte bisikleti hareket ettirmeyi başarırken aynı zamanda pedalları kapatarak sadece motor yardımıyla da sürüş yapabilmekteydiler. Bu buluş o dönemki Japon hükümeti tarafından ödüllendirildi, araştırma ve üretimin sürdürülebilmesi için Suzuki’ye finansal destek sundu ve böylece şirket 1954 yılında Suzuki Motor Corporation olarak otomotiv dünyasındaki yerini almış oldu. Otomotiv dünyasındaki ilk üretimini motosiklet ile yapan Suzuki “Suzulight” adını verdikleri ve 1955 yılında piyasaya sürdükleri model ile beraber ilk araç üretimini de gerçekleştirmiş oldu. Bundan yaklaşık 7 sene sonra da hafif sınıf yük taşıma aracı grubuna giren küçük kamyon üretimi gerçekleştiren Suzuki Japonya içerisindeki en önemli otomotiv firmalarından biri haline geldi.

1962 yılına gelindiğinde Suzuki Avrupa ve dünya piyasasında da tanınır hale gelecek bir başarı elde etti. İngiltere’de 50 cc motosikletler arasında yapılan bir yarışı kazanan Suzuki Avrupa’daki ilk büyük zaferini kazanırken yerel piyasadan sıyrılarak dünyada da adını duyurmuş oldu. Bu başarıyla beraber 1963 yılında ABD’nin Los Angeles Eyaletinde U.S. Suzuki Motor Corporation kurulurken 1967 yılında da ilk ihracat Yunanistan’a gerçekleştirildi. Bu tarihten günümüze kadar üretim çeşitliliğini daha da genişleten Suzuki Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Çin, Kolombiya, Filipinler, Endonezya gibi ülkelerde de üretim merkezleri kurdu. 2019 yılında Toyota ile uzun vadeli bir ortaklık sözleşmesi imzalayan Suzuki otomotiv sektörüne yön vermeye devam ediyor.

https://www.surucukurslari.com

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.06.2022

Kötü Amortisör Belirtisi Nasıldır

06.01.2021

Boyasız Göçük Düzeltme Nedir, Nasıl Yapılır

03.10.2022

Antalya Finike Sürücü Kursları – Finike Ehliyet Kursları

02.10.2020

Triger Kayışı Nedir ve Ne Zaman Değiştirilmelidir