Sürüş Sırasında Dikkatinizin Dağılmasını Önlemek İçin 8 İpucu

ABONE OL
Sürüş Sırasında Dikkatinizin Dağılmasını Önlemek İçin 8 İpucu

Otomobil kullanırken dikkatinizin dağılmaması çok önemlidir, çünkü dikkatiniz bir saniye bile başka bir şeye odaklamış olmanız aracın kontrolünü elinizden kaybetmenize neden olabilir. Aşağıda bahsedeceğimiz 8 ipucu araba sürerken dikkatinizin dağılmasını önleyecektir.

  1. Tamamen sürüşe odaklanın

Hiçbir şeyin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin, gittiğiniz yolu tarayın, aynalarınızı kullanın, yayalara ve yoldan aniden çıkabilecek her şeye karşı dikkat edin.

  1. Dikkat Dağıtıcıları Uzaklaştırın

Arabada yuvarlanabilecek dikkat dağıtıcı şeyleri saklayın, böylece onları yakalamak için yere ya da koltuğa uzanma isteği duymazsınız.

  1. Başlamadan Önce Ayarlamalar Yapın

Yola çıkmadan önce GPS, koltuklar, aynalar, klima kontrolleri gibi yolda ihtiyacınız olan sistemleri kontrol edin. Gideceğiniz rotayı önceden belirleyin.

  1. Arabada Kıyafetlerinizle İlgilenmeyin

Kadınların en önemli sürüş problemlerinden biri aracın direksiyonuna geçtiklerinde aynadan sürekli kendilerini kontrol etmeleridir. Eğer bakımınızı ve kıyafet seçiminizi evden çıkmadan netleştirememişseniz ister istemez gözlerinizde aynaya takılacaktır. Bunun için yola çıkmadan önce giyinme ve kişisel bakımınızı tamamlayın.

  1. Arabada yemek yemeyin

Mümkünse, sürüş sırasında değil, yolculuğunuzdan önce veya sonra yemek yiyin. Yolda, sürüşü zorlaştıracak ve tehlikeye sokacak atıştırmalıklar kullanmayın.

  1. Çocukları Emniyete Alın

Çocuğunuz eğer çocuk koltuğunda oturuyorsa mutlaka iyice yerleştirdiğinizden ve emniyet kemerinin hatasız bir şekilde bağlı olduğundan emin olun.

  1. Cep Telefonu Kullanmayın

Pek çoğumuz cep telefonu kullanıyoruz ve yanımızda taşıyoruz. Araç kullanırken cep telefonunuzun çalması ya da mesaj gelmesi ise dikkatinizin doğrudan dağılması anlamına gelecektir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için cep telefonunuzun sesini kısın ya da ulaşamayacağınız bir yere bırakın. Bu sayede dikkatinizi telefon ekranına verememiş olursunuz.

  1. Yolcularla Konuşmayın

Araçta yolcularınız varsa ya da ticari bir araç kullanıyorsanız gerekmediği sürece onlarla sohbet etmeyin. Sohbet bir süre sonra dikkatinizin dağılmasına neden olacaktır.

Araç kullanırken dikkatinizi veremiyor ya da veremeyeceğinizi düşünüyorsanız aracın direksiyonuna geçmeyin ya da geçmişseniz aracı kenara çekerek durun.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.05.2022

D1 Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, D1 Sınıfı Ehliyet Nedir

16.12.2022

Emniyet Şeridi İhlali Cezası 2023

25.11.2020

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır

13.11.2020

Hava Yastıkları Kaç Km Hızla Çarparsa Açılır