Sürücülere Acil Durumlarla Başa Çıkma Eğitimi

ABONE OL
Sürücülere Acil Durumlarla Başa Çıkma Eğitimi

Her acil durum farklıdır, bu nedenle olaya göre doğru ve hızlı tepki vermek olası acil durumla başa çıkabilme konusunda çok önemlidir. Aşağıda acil bir durumla karşılaşan sürücülerin nasıl hareket etmeleri gerektiği ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.

Her şeyden önce, sakin olun ve panik yapmayın. Panik yapmak, durumu daha da kötüleştirebilir. Derin bir nefes alın ve sakin bir şekilde düşünün. Durumun ne olduğunu hızlıca değerlendirin. Kaza, yangın, lastik patlaması veya başka bir acil durum olabilir. Tehlikenin ne olduğunu anlamak, doğru tepkiyi vermenizi sağlayacaktır. Kendinizi ve diğer yolculuları güvende tutmak en öncelikli konudur. Eğer güvende değilseniz, güvenli bir bölgeye çıkın veya aracınızdan uzaklaşın. Eğer başka birinin yardıma ihtiyacı varsa, yardım isteyin. Araçta bulunan acil durum ekipmanlarını kullanın ve acil durumun türüne göre doğru ekipmanı seçin.

Kaza Durumunda İlk Yardım Bilgileri

Kaza anında yapılacak olan ilk yardımın amacı, kazazedeni durumunu stabilize etmek ve yaralıların sağlık ekiplerinden uzman yardım almasına olanak tanımaktır.

  • Öncelikle, kaza yerinin güvenli olup olmadığını inceleyin. Eğer mümkünse, araçları daha fazla tehlikeli durumdan korumak için uygun bir yere çekin. Yaralı kişilere yaklaşın ve bilinç durumlarını kontrol edin. Bilinci yerinde olmayan bir kişi hemen 112 acil hattını arayarak yardım isteyin.
  • Yaralı kişinin solunumunu kontrol edin. Eğer solunumu yoksa veya düzensizse, yapay solunum gerekebilir sizin yapacağınız herhangi bir şey yoktur.
  • Yaralı kişinin kanaması varsa, kanamayı durdurmak için temiz bir bez veya bandaj kullanarak yaranın üzerine baskı yapın.
  • Kırık veya çıkık varsa, yaralı bölgeyi sabitleyin. Özellikle omurga yaralanmalarında baş ve boyun sabitlenmesi gerekir.
  • Yaralıyla konuşarak moral vermeye çalışın.
  • İlk yardım uygulamalarını yaparken, 112 sağlık ekibinin gelmesini bekleyin.

Hareket Halindeyken Lastik Patlaması  

Lastiğiniz patladığında veya arıza olduğunda sakin olun. Panik yapmak tehlikeli olabilir. Hemen sakinleşin ve olayı değerlendirin. Aracın kontrolünü kaybetmemeye çalışın. Direksiyonu sıkıca tutun ve yavaşlayarak kenara çekin. Araç lastiği patlamış bir şekilde yolun ortasında kalmaması gerekiyor. Emniyetli bir yere çektikten sonra dörtlüleri yakın ve üçgen koyun. Bu sayede aracınızın farkedilmesini sağlamış olacaksınız. Lastiğinizi değiştirmeyi biliyorsanız yedek lastiğinizi kullanarak değiştirebilirsiniz. Yanınızda ekipmanlarınız yoksa bu durumda çekici çağırmanız gerekiyor. 

 Unutmayın ki lastik patlaması veya arıza durumunda güvenlik en öncelikli konudur. Eğer bu tür durumlarla nasıl başa çıkacağınızı bilmiyorsanız veya kendinizi güvende hissetmiyorsanız yol yardım hizmetini arayın.

Bir aracınız varsa trafikte sizi birçok tehlike bekliyor olabilir. Ne kadar dikkatli olursanız bu hem sizin için hem diğer yolcular hem de sürücüler için o kadar faydalı olacaktır. Bunun için sadece araç kullanmak değil acil durumlarda ne yapmanız gerektiğini de bilmeniz çok önemlidir.

Ehliyetler hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.09.2020

Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

03.06.2020

Niğde Sürücü ve Ehliyet Kursları

14.12.2020

Trafik Sigortası Fiyatını Kim, Nasıl Belirliyor

09.11.2021

Karavan Kullanmak İçin Hangi Ehliyet Türüne İhtiyacınız Var