Sürücü Kursunda Hangi Dersler Var

ABONE OL
Sürücü Kursunda Hangi Dersler Var

Sürücü kursunun istediği belgeleri temin eden birey, sürücü kursuna kayıt işlemlerini tamamlayabilir. Sürücü kaydı yapıldıktan sonra bireyin teorik derslere katılması gerekir. Teorik dersler ise aşağıdaki gibidir:

  • Trafik ve çevre bilgisi
  • İlkyardım
  • Motor ve araç tekniği
  • Trafik adabı

Her sürücü adayına yukarıdaki bilgiler verilir. Ancak ehliyeti olan bir sürücü ehliyetini yükseltmek istediğinde teorik derslere girmesi gerekmez. Bu derslere katılım girilecek sınav için çok önemlidir. Çünkü sorular bu derslere ait içeriklerden olacaktır.

Yukarıdaki derslerden sınavda karışık olarak sorular sorulur. Soru dağımı ise şu şekildedir.

Teorik ehliyet sınavında soru dağılımı

Teorik eğitimi tamamladıktan sonra sürücü kursunun belirlemiş olduğu tarihte sınava girmeniz gerekiyor. Sınavda her adaya toplamda 50 soru sorulur ve bunun için de 60 dakika süre veriliyor. Soruların dağılımları ise aşağıdaki gibidir:

  • İlkyardım: 12 soru
  • Trafik ve çevre: 23 soru
  • Araç tekniği ve motor: 9 soru
  • Trafik adabı: 6 soru olmak üzere toplamda 50 soru soruluyor.

Sürücü adaylarına sınavda boş soru bırakılmaması konusunda uyarı yapılır. Çünkü sınavda yanlışlar doğruları götürmez. Bu nedenle emin olmadığınız soruları bile yanıtlamanız gerekir. Sınavda başarı kazanmak için en az 35 sorunun doğru bilinmesi gerekiyor. Bu sayede 70 puan alınmış olacaktır.

Sürücü kursunda teorik derslere katılmak ve bol bol soru çözmek yüksek puan almada oldukça önemlidir. Bu sayede sınavdan geçerli puanın alınmasını sağlayacaktır.

Direksiyon Sınavı

Teorik sınavları geçen adaylar artık direksiyon sınavına girebilmek için hazırdır. Direksiyon sınavı sürücü kursunun belirlemiş olduğu tarihte yapılır ve her adayın toplam 4 kez sınava giriş hakkı vardır. Birinci direksiyon sınavından kalan aday ikinci direksiyon sınavına geçecektir.

Direksiyon Sınavı Öncesi Yapılması Gerekenler

Direksiyon sınavı öncesinde ilk olarak heyecanınızı yenmeniz gerekiyor. Heyecanlı olmak direksiyon sınavındaki en büyük engeldir. Bunun için alıştırma yapmak ve heyecanı yenmek son derece önemlidir. Direksiyon eğitimlerine mutlaka katılmak gerekir. Böylelikle direksiyon hakimiyeti ve diğer teknik detaylar konusunda heyecan yaşamazsınız.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.04.2022

Doğubeyazıt Sürücü Kursları - Doğubeyazıt Ehliyet Kursları

03.03.2022

Ateşleme Bobini Ne İşe Yarar

22.07.2020

Yokuşta Araba Kaldırma

25.05.2022

G Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, G Sınıfı Ehliyet Nedir