Sürücü Kursu Ücretlerine Zam

ABONE OL
Sürücü Kursu Ücretlerine Zam

Asgari ücret, yakıt ve araç fiyatlarının artışıyla birlikte yeni yapılacak düzenlemeyle sürücü kurslarına da zam gelmesi bekleniyor. Sektörel maliyetlerin artması sebebiyle ilerleyen günlerde sürücü kursu ücretlerine zam yapılması planlanıyor. Sürücü kursu ücretlerine gelecek zamlar, ehliyet almayı düşünen pek çok sürücü adayını yakından ilgilendiriyor.

10 Temmuz’da gerçekleştirilmesi planlanan yeni düzenleme ile sürücü kurslarına en az %30 oranında zam gelmesi bekleniyor. Ortalama 7 bin lira olan sürücü kursu ehliyet fiyatları, 10 Temmuz sonrasında %30 oranında artacak. Güncel zam oranlarına göre ehliyet sahibi olmak isteyen kişilerin 13 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Yapılacak zam ile sürücü kursu fiyatları, 10 bin liranın üstüne çıkacak. Sürücü kursu fiyatları, şehirlere göre de farklılık göstermektedir. İzmir’de 10 bin 500 TL olan sürücü kursu fiyatları, İstanbul’da 11 bin TL, Ankara’da ise 12 bin TL civarında seyrediyor.

Sürücü kurslarına gelen zam sonrasında ehliyet almayı düşünen sürücü adayları, ehliyet sınav ücretlerini de merak ediyor. Sınav harç ücretlerinde şu an için bir artış söz konusu değil. 240 TL olan yazılı sınav ücreti ve 295 TL olan direksiyon sınavı ücretine henüz bir zam söz konusu değil. Bu sebeple sınav ücretleri, toplamda 535 TL olarak ödenmeye devam edecektir.

Sürücü Kursu Zamlarından Etkilenmemek İçin Son Günler

Sürücü kursu ücretlerine gelen zam ile ehliyet sahibi olmanın bedeli 13 bin lirayı bulacak. 10 Temmuz 2023 tarihi öncesinde ehliyet almak için sürücü kurslarına kayıt yaptıran sürücü adayları, eski rakamdan yararlanabilir. 10 Temmuz 2023 sonrasında sürücü kursuna kayıt yaptıran sürücü adayları ise zamlı fiyatlar ile kaydolacak. Bu nedenle zam gelmeden ehliyet almak isteyen birçok sürücü adayı, sürücü kursları ile görüşmelere başladı.

Ehliyet almak için sürücü kurslarına kayıt yaptıracak sürücü adayları, yaşadığı şehirdeki sürücü kursları ile görüşebilir. Bulunduğunuz konuma yakın ve profesyonel eğitmenlere sahip sürücü kursu tercih edilmesi araç kullanımını öğrenmek açısından son derece önemlidir.

Şehrinizdeki sürücü kurslarını öğrenmek ve sürücü kursu fiyatları hakkında detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.02.2021

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Ne Kadar? 2021

05.10.2020

Kriko Nedir - Nasıl Kullanılır

14.10.2020

Yollar Nasıl ve Neden Yapılır

06.04.2021

Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021