Sürücü Kursu Aracı İle Kaza Yaparsanız Ne Olur

ABONE OL
Sürücü Kursu Aracı İle Kaza Yaparsanız Ne Olur

Sürücü kursuna kayıt yaptıran bir aday genelde ilk kez ehliyetini almak istediği için araç sürmeyi de bilmiyor ya da acemidir. Dolayısıyla bu adayların en çok sorduğu sorulardan biri sürücü kursu aracı ile kaza yaparsam ne olur? Olmuştur.

İlk olarak şunu hatırlatalım, sürücü kursuna kayıt olan bir aday ilk olarak teorik derslere katılır. Yani doğrudan direksiyon derslerine geçiş yapmaz. Bu eğitim esnasında hem trafik, hem motor, hem ilk yardım hem de trafik adabı konularına dair bilgiler verir.

Teorik eğitim sürücülüğün ilk adımı olduğu için adaylar burada temel bilgileri alırlar. Bu eğitim sürecinin ardından ise direksiyon eğitimi aşamasına geçilir. İşte yukarıdaki sorunun asıl muhatabı da burada başlar.

Sürücülerin büyük bir bölümü direksiyon eğitimi esnasında kaza yapmaktan çekinirler ve bu soru ister istemez kafalarında soru işareti olarak belirir.

Sürücü Adayı Aracıyla Kaza

Merakınızı hemen giderelim bir sürücü adayı sürücü kursunun aracıyla kaza yaparsa kazanın masraflarını ödemek zorunda değildir. Elbette burada kazanın oluş şekli de çok önemlidir. 

Sürücü adaylarına direksiyon eğitimleri esnasında K belgesi düzenlenir. Bu belgenin amacı sizin sürücü kursu ile eğitime çıkabilmenizi sağlamaktır. Elbette kaza bir sürücü adayı için hiç istenmeyecek bir durumdur, çünkü bu aynı zamanda sürücü adayının da psikolojisine doğrudan etki eder.

Sürücü kurslarındaki araçların büyük bir çoğunluğu kaskoludur ve kasko sigortasının devreye girebilmesi için kaza sonrasında tutanak tutulması gerekir. Tutanak tutulduktan sonra kusur oranı belirlenir ve kazanın bedeli ya trafik sigortasından ya da kasko sigortasından düşülür.

Bazı sürücü adayları sürücü kurslarının kazanın masraflarını sürücü adayından talep ettiğini ileri sürmektedir, fakat tekrardan altını çizelim bu sizin sorununuz olmadığı için kayıt esnasında sürücü kursunuzla konuşmanız mantıklı olacaktır. Olası bir kaza meydana gelirse sürücü kursunuzla bu şekilde ters düşmemiş olursunuz.

Gerçek ve kaliteli hizmet veren kurumsal sürücü kursları adaylardan kesinlikle böyle bir para talep etmez, bu tip sürücü kurslarının amacı adayın en güzel ve en güvenli şekilde araç kullanmayı öğrenmesini sağlamaktır.

Toparlayacak olursak siz araç kullanmayı bilmeyen bir adaysınız ve her an kaza ihtimaliniz vardır.

Sürücü kursu ve ehliyet haberleri için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.07.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

19.01.2021

Hava Yastığı Nasıl Devre Dışı Bırakılır

29.04.2021

40 Bin TL’ye Kadar Alınabilecek Arabalar

09.12.2022

Kırmızı Işıkta Geçme Cezası 2023