Sürücü Belgesi Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

ABONE OL
Sürücü Belgesi Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir

Ehliyeti olanların oldukça merak ettiği konular arasında sürücü belgesi yenileme işleminin nasıl yapıldığı bulunur. Bireyler, yeni tip ehliyet için randevunun nasıl alınacağı ve ehliyet yenileme işlemi için gereken belgelerin neler olacağı konusunda oldukça meraklıdır. Ehliyetlerde yenilenmeye gidilmesinin ardından yeni çipli ehliyet kullanılmaya başlanmıştır. Bu durumda, ehliyet sahibi olanların sürücü belgesi yenileme işlemlerinde izlenmesi gereken yolların bilinmesi gerekir.

Sürücü Belgesi Yenileme İçin Gerekli Belgeler

Yeni ehliyet çıkarmak isteyenler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından istenilen evrakları hazırlamalıdır. Sürücü belgesi yenileme evrakları aşağıdaki gibidir.

  • C. Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, eski sürücü belgesi veya pasaport)
  • Sürücünün sağlık raporu
  • Sürücü belgesi yenileme harcı ücreti + vakıf bedeli ödemelerinin yapılması ve buna dair dekont
  • Ehliyet sahibine ait 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Sürücü belgesi almak isteyen kişinin kan grubu belgesi
  • Adli Sicil Kaydı (Bu belge direkt olarak istenmese dahi online sistemde kontrol edilebilir)

Yukarıda belirtilen evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekir. Belgelerin tamamlanmasının ardından ehliyet yenilemek isteyen kişinin bulunduğu bölgeye en yakın il veya ilçe nüfus müdürlüğüne giderek ehliyet yenileme başvuru işlemlerini başlatmasını gerekir.

Sürücü Belgesi Yenileme İçin Randevu Alma

Yeni ehliyet başvurusu için randevu almak kolay bir şekilde yapılabilir. İnternet üzerinden kolaylıkla randevu almak mümkündür. Yapılan yeni düzenlemeyle birlikte Nüfus ve Vatandaşlık İşleri tarafından yürütülen sürücü belgesi işlemleri için bu kurumun resmi internet sitesi üzerinden kolay bir şekilde randevu alınabilir. Sürücü belgesi yenileme e-devlet üzerinden yapılan başvuru ile de yapılabilir.

https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al adresindeki ana sayfadan Sürücü Belgesi Randevu Al sekmesine tıklamalısınız. Bu işlemin ardından sayfada çıkan bilgi formunu doldurmanız gerekir. İl ve ilçe seçimi yaparak randevu başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz.

Ehliyet Yenileme İşlemleri

Sürücü belgesi yenileme randevu alınmasının ardından gerekli evrakları tamamlayarak ilgili il ya da ilçe nüfus müdürlüğünü giderek ehliyetinizi yenilemeniz mümkündür. Randevu alarak gittiğiniz için sıra bekleme sıkıntısı yaşamadan kolaylıkla işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yeni sürücü belgeleri işlemler tamamlandıktan sonra teslim edilmemektedir. Ehliyet, başvuru sırasında belirtilen adrese gönderilir. Başvurunuzdan sonra, yaklaşık bir hafta içerisinde sürücü belgeniz adresinize teslim edilir.

Ehliyet yenileme ücreti için 2023 yılına dair şu an yenilenmiş bir rakam yoktur. İlk kez ehliyetini yenileyecek olan sürücülerin 15 TL ödeme yapması yeterlidir. Bunun 13 TL’si değerli kağıt bedeli, 2 TL’si ise Polis Vakfı Hizmet bedelidir. Süresi dolan yeni ehliyetlerin yenilenmesi veya kaybolması halinde ödenmesi gereken tutar 2022 yılı itibariyle 280 Türk lirası değerli kağıt bedeli ve 65 Türk lirası Polis Vakfı Hizmet bedeli olacak şekilde 345 Türk lirası ödeme yapılması gerekmektedir.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.08.2020

Trafik Sigortası Tedavi Masraflarını Karşılar Mı

19.04.2021

Elektrikli Mercedes EQS Teknik Özellikleri

30.03.2020

Klima mı, Camları Açmak mı Daha Çok Yakar

17.08.2022

Araç Mahrumiyeti İcra Takibi Nedir, Araçtan Mahrum Kalma