Ehliyet Yenileme Süresi Uzatıldı mı? Ehliyet Yenileme Ne Zaman

ABONE OL
Ehliyet Yenileme Süresi Uzatıldı mı - Ehliyet Yenileme Ne Zaman

Ehliyet yenileme süresi, İçişleri Bakanlığının yaptığı açıklamayla 2 yıl süreyle uzatıldı. Bilindiği üzere ehliyetler, 31 Aralık 2022 yılına kadar yenilenmesi gerekiyordu.

Türkiye’de ehliyetler 2016 yılından itibaren yeni sisteme geçti. Dolayısıyla eski tip ehliyete sahip olan sürücülerin en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilemesi gerekiyor. Yenileme işlemi Nüfus Müdürlükleri tarafından yapılacağı için değişim işlemi için sürücülerin randevu alması gerekiyor.

İçişleri Bakanlığının yenileme süresini uzatmasının nedeni de bundan kaynaklanıyor. Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluğun zamana yayılarak azaltılması ve bu sayede insanların sorun yaşamadan yeni sisteme geçiş yapabilmesi sağlanmış olacak.

Ehliyet Yenilenmemesi Halinde Ne Olur?

Eski ehliyet geçerlilik süresi dolduktan sonra halen yenilenmeyen ehliyetler artık geçersiz sayılacaktır. Bunun için ehliyetini kaybetmek istemeyen sürücülerin belirlenmiş süre içerisinde yenileme işlemini tamamlamış olması gerekir.

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Ehliyet sürelerinin uzatılması sürücülerin ödeyecekleri ücretler konusunda da kafasının karışmasına neden oldu. Ehliyet yenileme ücreti ile ilgili yapılmış herhangi bir açıklama olmadığından şu anda eski tip ehliyete sahip olan sürücüler ilk yenilemede 15 TL ödemesi gerekir. Eğer sürücüler ehliyetlerini yeniledikten sonra kaybederse ya da yeni ehliyetlerini tekrar yenilemek isterler de bu durumda ödeyecekleri ücret 345 TL olarak belirlenmiştir.

Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır?

Ehliyet yenileme işlemi yaptırmak isteyen sürücülerin Nüfus Müdürlüğünden randevu alması gerekir. Randevu işleminde farklı yöntemler tercih edilebilir. Örneğin; telefonla randevu alınmak istendiğinde ALO 199 numaralı telefon hattı aranabilir. Ya da isteyen internetten online randevu işlemini gerçekleştirebilir.

Nüfus Müdürlüğüne randevu günü gidecek sürücülerin yanlarında kimlik belgesi, sağlık raporu, değerli kağıt ve harç bedeli, biometrik fotoğraf, adli sicil belgesini bulundurmaları gerekir.

Sürücü Belgesi Kaç Güne Gelir?

Yeni sürücü belgeleri çipli olarak üretildiğinden sürücüye aynı günde teslim edilmez. İşlemlerin tamamlanmasının ardından sürücüye geçici ehliyet belgesi verilerek yeni ehliyetleri PTT ile gönderilir. Ehliyetin sürücünün eline ulaşması ise 1 hafta 10 günü bulmaktadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

01.06.2021

2021 Trafik Sigortası Ne Kadar

12.04.2021

Kısa Mesafeli Sürüş Aracınızı Nasıl Etkiler

19.08.2021

Geri Viteste Araç Nasıl Kullanılır

30.12.2021

Mamak Sürücü Kursları - Mamak Ehliyet Kursları