Sunroof Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Sunroof Nedir - Bakımı Nasıl Yapılır

Otomobillerin üretim amacı bir yerden başka bir yere ulaşımı sağlamaktı, ancak zamanla gelişen teknoloji otomobil sektöründe de yeni teknolojilerin hayata geçmesine imkan sağladı. Bu yeni teknolojilerin hedefinde ise hayatı kolaylaştırmak, sürüşü konforlu hale getirmek ve güvenliği artırmak vardır. Bunun için sürücüler sadece performans değil tasarım ve konfora da önem verirler.

Sürücülerin beklentileri doğrultusunda geliştirilmiş olan sunroof otomobillere değer katan artı bir özelliktir. Sürücü araç kullanırken ferah, aydınlık ve aracın her yerine hakim olabilecek bir oturma pozisyonuna sahip olmak ister. Sunroof ise bunu sağlayabilecek önemli bir donanımdır.

Sunroof Nedir?

Sunroof ya da açılır tavan otomobillerin tavan bölümünde otomatik ya da elle açılır bir penceredir. Bu sistem ön koltukların üzerinde olduğu gibi arkaya doğru da uzanabilir. Özelliği markaya ve modele göre değişiklik gösterir. Özellikle SUV araçlarda yer alan sunroof’ların boyutu zaman içerisinde oldukça büyümüştür.

Sunroof’u Oluşturan Bileşenler

Sunroof denildiğinde genelde tek bir parça olarak algılanıyor olsa da aslında bu önemli sistem birden fazla parçaya sahiptir. Örneğin panoramik tavan sunroof içerisinde en büyüğüdür. Elektrik ile çalışan bu sistemde tavan bezi ve gölgelik bulunur. Bu parçalar tavanın yazın ve kışın kullanılmasını sağlar.

Sunroof Bakımı Nasıl Yapılır?

Sunrooflar zaman içerisinde kullanımdan dolayı yıpranabilir ya da elektrik aksamlarında bozulma meydana gelebilir.En çok şikayet edilen sunroof sorunları ise şöyledir.

  • Sunroof su alıyor
  • Sunroof tam kapanmıyor
  • Sunroof yavaş kapanıyor
  • Sunroof istediğim şekilde çalışmıyor

Yukarıdaki şikayetlerle karşılaşmamak için bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Bakım esnasında camın filtreleri kontrol edilmeli ve temizliğinin yapılması gerekir. Temizlik işlemi deterjanla sürücünün kendisi tarafından yapılabilir. Deterjan kullanmak istemeyenler ise sunroof için özel olarak üretilmiş spreyleri tercih edebilirler.

Eğer temizliğin dışında ekstra bir sorun varsa bu durumda mutlaka yetkili bir servise bakım ve onarımın yaptırılması gerekir. Sistem hassas olduğu için olası bir su alma aracın iç döşemesine zarar verebilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.01.2022

Karabağlar Sürücü Kursları - Karabağlar Ehliyet Kursları

12.05.2023

Ticari Taksi Şoförü Nasıl Olunur? Taksi Şoförü Olma Şartları

11.05.2021

Çift Bölgeli Klima Nedir

23.03.2023

Toyota Türkiye Fiyat Listesi 2023