SRC Belgesi Nedir - SRC Belgesi Alma Şartları

ABONE OL
SRC Belgesi Nedir - SRC Belgesi Alma Şartları

Ticari araçların kullanılması için istenilen belge türüne SRC belgesi denir. Bir anlamda mesleki yeterlilik belgesi demek yerinde olacaktır. Her meslek grubunda çalışan insanların bir standardı olmak zorundadır. Özellikle yük ve yolcu taşıyan araçların sürücüleri, kendi mesleklerinde uzman olduklarını SRC belgesi sayesinde ispat ederler.

SRC belgesini alabilmek için belli bir eğitim sürecinden geçilmesi gerekir. Kullanılan aracı sevk edecek, idare edecek kişilerin bu belgeye sahip olmaları gereklidir. Örneğin servis şoförleri, ticari taksi şoförleri gibi.

SRC belgesi, Kara yolunda ticari araçları sürecek olan kişilerin almaları 4925 sayılı Kara yolu Taşıma Yönetmeliğine ve diğer ilgili yasalara göre zorunludur.

2020 Yılı SRC Kurs Ücretleri  

SRC belgesi alınabilmesi için bir dizi eğitim sürecinden geçilmesi gerekir ve bu eğitim sonrasında sınava girilerek gerekli değerlendirmenin yapılması sağlanır. SRC belgesini almak için bir kursa kaydınızı yaptırmak zorunda olursunuz. Belgenin birden fazla çeşidi olduğundan dolayı kayıt öncesinde iyi bir araştırma yapılması gerekir. 

SRC Belgesi Çeşitleri

Karayolundaki araçlar birbiri arasında farklılık gösterir. Eğer sürülecek araç Uluslararası taşıma yük şeklinde yapacaksa bu durumda SRC3 belgesinin alınması gerekir. Eğer yük değil insan taşımacılığı yapılacaksa bu durumda SRC1 belgesinin alınması gerekir.

Yurt içindeki yük taşımasında SRC4 belgesi, yolcu taşımacılığı için SRC2 belgesi alınması gerekir. 

SRC Belgesi İçin İstenilen Belgeler

  • Almak istediğiniz eğitim programına dair dilekçe
  • 2 adet fotoğraf,
  • C. Kimlik Numarası,
  • Yabancılar için ise pasaport örneği,
  • Ehliyet fotokopisi,
  • Mezuniyet durumunu gösteren belge,

Sınava Girmeden SRC Alma

Sınava girmeden SRC belgesi alma hakkı yalnızca 25 Şubat 2002 tarihi öncesinde ehliyetini almış olan kişilere tanınmış olan bir haktır. Bu tarihten önce ehliyetini almış olan kişiler trafik tescil kuruluşlarından sürücü belgesi tescil edilen sürücüler Ulaştırma Bakanlığına müracaat ederek sınavsız SRC belgesini alabilirler.

SRC Uygulama Sınavı

SRC belgesi almak için uygulama sınavı ve teorik sınava girmiş olmanız gerekiyor. Teorik sınavdan başarılı olunması durumunda aynı gün içerisinde uygulama sınavına girilerek SRC belgesi alınabilir.

https://www.surucukurslari.com/ sitemizi ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.02.2021

Yeni Araca Boya Koruma Yapılmalı mı

25.10.2021

Elektronik Park Freni (EPB) Nedir? EPB Arızası

26.08.2020

EDS Nedir - EDS Cezaları Ne Kadardır

08.09.2021

Ehliyet Sınavına En Fazla Kaç Defa Girebilirim