SRC Belgesi Nasıl Alınır

ABONE OL
SRC Belgesi Nasıl Alınır

Araçların ticari amaçla kullanılabilmesi için SRC belgesi zorunlu olan bir uygulamadır. Bu belgeyi alabilmek için iki farklı yol düzenlenmiştir. Bunlardan birincisi 2003 yılı öncesinde ehliyeti olanlar. Diğeri ise 2003 yılından sonra ehliyet alanlar. 2003 yılı öncesinde ehliyetini almış olan bir sürücü SRC belgesi almak istediğinde muafiyet hakkından yararlanabilir. Ancak ehliyeti 2003 yılı sonrasında almışsa o zaman Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu eğitim programına katılmak zorunluluğu vardır.

SRC belgesi alınırken sürücüden bir takım şartların yerine getirilmiş olması gerekir. Örneğin büyük otobüs kullanılacaksa o zaman şoförün 26 yaşından buyuk olması gerekir. 26 Yaşından küçük olanların ticari olarak otobüs kullanmaları yasaktır. 2016 yılında yapılan son düzenlemeyle birlikte SRC belgesi alabilmek için en fazla 66 yaşında olabilirsiniz. Bu yaştan sonra belge verilmez.

SRC belgesi almak isteyenler 100 puan üzerinden değerlendirilirler ve 60 taban puan olarak belirlenmiştir. 60 puanın altında alanlara belge verilmez.

SRC Belgesi Alma Süreçleri

SRC belgesi alınabilmesi için sürücü kursu üzerinden kayıt yaptırmanız gerekiyor. Sürücü kursunda alacağınız 28 saatlik eğitim sonrasında yurtiçinde ticari araç kutlanabileceğinize dair belge verilir. Eğer uluslararası anlamda geçerliliği olsun istiyorsanız o zaman 32 saatlik bir eğitim almak durumundasınız. Her sürücü eğitime katılmak yani sürücü kursu devamlılığına önem vermek zorundadır. Eğitimin tamamlanması sonrasında ise yeterlilik sınavı yapılır ve yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sınavdan 60 puanın üzerinde alınması gerekir. Sınavda yanlışlar doğruları götürmez.

SRC Belgesi Evrakları

  • TC kimlik fotokopisi
  • 1 adet sürücü belgesi fotokopisi
  • 1 adet diploma fotokopisi
  • 2 adet fotoğraf ( son 6 ay içinde çekilmiş)

SRC Belgesi Fiyatları

SRC belgesinde taban ücret yoktur. Bunun için her sürücü kursları kendi ücretlerini belirleyebilir. Bunun için SRC belgesi için şu kadar para ödemeniz gerekiyor demek mantıklı olmayacaktır. Sitemiz üzerinden filtreleme özelliğini kullanarak bulunduğunuz ildeki en iyi sürücü kurslarını tespit edip detaylı bilgiler alabilirsiniz. Sitemize  https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.05.2021

Ehliyet Nasıl Alınır? Sürücü Belgesi Nasıl Alınır

05.11.2021

Fren Balataları Ne Kadar Gider

09.09.2021

Aracınızı Çektirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

20.11.2020

Fren Lambası Neden Çalışmaz