SRC 1 Belgesini Kimler Alabilir

ABONE OL
SRC 1 Belgesini Kimler Alabilir

SRC 1 belgesi, uluslararası yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin bulundurması gereken bir yeterlilik belgedir. SRC 1 belgesine sahip olan bir sürücü kullandığı minibüsle yolcu taşımacılığı yaparak Türkiye sınırları dışına kadar çıkabilir.

SRC 1 Belgesi

SRC 1 belgesini özellikle yolcu taşımacılığı sektöründe görev yapan sürücülerin alması gerekir. Bu belge olmadan yolcu taşımacılığı sektörünüzde çalışmanız mümkün değildir.

SRC 1 belgesini sektörde çalıştığınız süre içerisinde alabileceğiniz gibi aynı zamanda gelecek kariyerinizi daha da geliştirebilmek içinde tercih edebilirsiniz. İleride yurtiçinde ya da yurtdışında otobüs, minibüs, taksi, dolmuş ve özel halk otobüsü kullanmak istediğinizde ortaya çıkacak engelin kaldırılmasını sağlayacaktır.  

SRC 1 belgesini almak için aşağıdaki şartların yerine getirilmiş olması gerekir.

  • En az ilkokul mezunu,
  • En az B Sınıfı Ehliyet Belgesi,
  • Silah, uyuşturucu, insan ve gümrük kaçakçılığı ile terör suçlarından sabıkasının olmaması

SRC 1 uluslararası statüde olan bir belge olduğundan dolayı aynı zamanda SRC 2 belgesini de almış olursunuz. Uluslararası ve yurtiçinde yolcu taşımacılığı faaliyeti yapabilmeniz için SRC 1 belgesi yeterli olacaktır.

SRC 1 Belgesi Olmadan Araç Kullanmanın Cezası

SRC 1 belgesi olmadan ticari yolcu taşımacılığı yapılması durumunda cezai yaptırım uygulanır. Eğer belge olmadan uluslararası yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunulursa bu durumda hem araç sahibine hem de sürücüye ceza kesilir.

SRC 1 Belgesi Sınavı Nasıl Olur?

SRC 1 sınavı 2 farklı aşamada yapılır. Hafta sonunda yapılan sınavlar sabah saat 10.00’da yapılır.

Yazılı Sınav: Yazılı sınavda adaylara toplamda 40 soru sorulur. Bu sorulardan en az 28 tanesini doğru cevaplamanız gerekir.

Sözlü / Görsel Sınav: yazılı sınavdan başarılı olmanız durumunda ikinci aşama olan sözlü görsel sınavına katılırsınız. Bu sınavda 3 tane görsel videolu soru sorulur ve bunlardan en az 2 tanesinin doğru bilinmesi gerekir. İki sınavdan da başarılı olanlar SRC 1 belgesini almaya hak kazanmış olurlar.

SRC 1 belgesi alabilmeniz için toplamda 4 sınav hakkınız vardır. Bir sınavda başarısız olursanız bir sonraki sınava girerek hakkınız değerlendirebilirsiniz.

SRC belgeleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.08.2020

Araç Kredisi Nasıl Alınır

12.05.2021

Termostat Nedir? Termostat Nasıl Çalışır

14.10.2022

Sel Hasarlı Araç Alınır mı? Sel Hasarlı Araç Nasıl Anlaşılır

08.03.2021

B Sınıfı Ehliyet Fiyatı Ne Kadar? 2021