Şirket Aracında Araba Kazası Yaşarsan Ne Olur

ABONE OL
Şirket Aracında Araba Kazası Yaşarsan Ne Olur

Tüm araba kazaları eşit değildir. Bazı kazalar hem araca hem de insanlara zarar verebildiği gibi çevredeki mülklere ve sürücülere de zarar verebilir. Kazaların oluşumu ise sürücülere, yayalara ve aracın mekanik arızasına göre değişebilir. Bu nedenle olası bir kaza da öncelikli olarak kazanın neden kaynaklandığının tespit edilmesi gerekir. Bunun tespit edilmesi içinde kaza tespit tutanağının tutulması şarttır.

Peki, bir şirket arabasında trafik kazası geçirirseniz ne olur?

Çoğumuz bir araba kazasında olduğumuzda izlenecek gerekli prosedürleri biliyoruz, ancak kazadan sonra olanlar bir şirket aracını içerdiğinde bir şekilde farklı olabiliyor.

Şirket Aracıyla Kaza Yaptığınızda Ne Olur?

Şirket aracını kullanıyorsanız, bir çarpışma anında ne olacağını bilmek gerekir.

Araba kazaları genellikle karmaşıktır. Sigorta ile uğraşmaya ve hangi sürücünün hatalı olduğunu belirlemeye ek olarak, kurtarılması gereken yaralanmalar olabilir.

Kim Suçlu

Kimin suçlu olduğunun belirlenmesi mali olarak kimin sorumlu olduğuna karar vermenin ilk adımıdır. Örneğin, diyelim ki kırmızı ışıkta duran bir şirket aracındasınız, dikkat etmeyen bir sürücü size gelip çarptı. Bu durumda sonuç bellidir diğer sürücünün suçlu olduğu açıktır.

Şimdi diyelim ki, kırmızı ışıkta duran bir araca vurdunuz bu durumda kaza sizin hatanızdır.

Zararı Kim Ödeyecek

Bir araba kazasından sonraki en büyük sorulardan biri şudur: hasarı hangi sigorta şirketi ödeyecek? Yine, diğer sürücü kusurluysa, onun sigorta şirketi bunu ödeyecektir. Suç sizdeyse bu durumda şirketin sigortası kazanın masraflarını karşılamak zorundadır. Yani her iki durumda da kazanın bedelini sigorta şirketi ödeyecektir. Ancak burada şöyle bir durum da olabilir. Bazı şirketler personeline teslim ettikleri aracı zimmetleyebiliyor ve olası bir kaza şirket personeli suçlu bulunursa bu durumda kazanın ödemesi şirket personeli tarafından yapılıyor. Ancak bu durum nadiren bazı şirketlerin uygulamış olduğu bir yöntemdir. Özetle, kaza mesai saatleri içerisinde ve siz işinizi yaparken meydana gelmişse, hata sizde olsa bile şirket aracının sigortası masrafları karşılayacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.06.2021

Trafikte Hız Sınırları

22.05.2023

125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi

19.01.2021

Dizel Motor Kalkıştan Önce Isıtılmalı mıdır

24.05.2021

Motor Suyuna Yağ Karışma Nedenleri Nelerdir