Silecek Motoru Nedir

ABONE OL
Silecek Motoru Nedir

Silecek motoru, ön cam sileceklerine güç sağlayan bileşendir. Mekanizma sonsuz dişliye sahiptir. Kol sayesinde ön cam sileceklerini döndürür lastikler camı, su, kar, toz veya sürüş sırasında görüşü etkileyebilecek diğer kalıntılardan temizlemeyi sağlar.

Silecek motoru genellikle motor bölmesinde bulunur ve güvenlik duvarına monte edilir. Oradan, silecek bağlantısını yapan parçalara bağlanarak hareketin aktarılmasına ve silecek kollarının hareket etmesine yardımcı olur.

Sileceklerim Çalışmıyor

Bir araçtaki sileceklerin çalışmaması durumunda akıllara ilk gelen şey silecek motorunun arızalı olup olmamasıdır. Bunun için durumun net olarak tespit edilmesi önemlidir.

Sileceklerde meydana gelen bir arızanın tespiti mesleki deneyimdir. Bunun içinde önce sorun mekanik mi yoksa elektronik mi ancak iyi bir usta belirleyebilecektir.

İlk olarak sileceklerin hemen altından ses gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer kulağınıza hafif tempolu bir ses geliyorsa silecek motorunuz çalışıyor ses gelmiyorsa çalışmıyor demektir. 

Silecek Motoru Neden Arızalanır?

Silecek motoru kolay bozulabilecek bir parça değildir. Bunun için istisnai durumların meydana gelmiş olması gerekir. Örneğin kısa devre yapmış olabilir, ya da motora düzensiz bir akım geliyor olabilir hatta beyin arızası olabilir. Genelde sorun su tahliye kanallarından kaynaklanır.

Su Tahliye Kanalları Ne İşe Yarıyor?

Araçların ön camının dışında ızgara şeklinde kare bir bölüm vardır. Bu bölüm aracın hem sağında hem de sol ucunda yer alır. İki ızgara birbirine birleştirilmiş olduğundan tek parça olarak görülür. Izgaraların altında ise görünmeyen iki küçük delik vardır bu delikler sayesinde aracın su tahliyesi gerçekleşir. Yani aracın ön tarafında düşen sular silecek ile birlikte bu alana yönlendirilir ve buradan tahliye edilerek boşaltılır. Bu delik ince bir yapıda olduğundan tıkanabilir. Bunun içinde dönem dönem temizletilmesi gerekir.

Sileceklerin Önemi

Silecekler aracın güvenlik parçalarından bir tanesidir. Özellikle yağışlı havalarda sileceğin olmaması görüşü sıfıra düşüreceğinden bu şekilde araç kullanmak mümkün olmayacaktır. Doğal olarak sileceklerin özellikle lastiklerinin düzenli olarak bakımının yapılması ve ihtiyaç halinde değiştirilmesi gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.12.2020

Sıcaklar Akünün Bitmesine Neden Olur mu

11.08.2020

Kasko Sigortasında Yanlış Bilgi Verilirse Ne Olur

30.03.2020

Araç Bilgisi Sorgulama

22.04.2021

Yeni Dacia Sandero Stepway 2021 İncelemesi