Sigortasız Çevirmeye Yakalanırsam Ne Olur

ABONE OL
Sigortasız Çevirmeye Yakalanırsam Ne Olur

Trafiğe trafik sigortası yaptırmadan çıkan araçların sayısı gitgide artmıştır. Yaşanan artışın en önemli sebeplerinden biri trafik sigortası fiyatlarının artması olarak gösterilebilir. Yapılan araştırmalara bağlı olarak toplam üç milyon sekiz yüz bin araç zorunlu trafik sigortasını yaptırmadan trafiğe çıkmaktadır.

Zorunlu trafik sigortasını yaptırmayan araç sahipleri saptandığı zaman ceza ödemek durumunda kalır. Bunun yanı sıra herhangi bir kaza durumunda trafik sigortası yaptırılmayan aracın sahibi kusurlu bulunması halinde sigorta şirketleri karşı tarafa ödemiş oldukları hasar masrafını sürücüden alır. Aynı zamanda kazada sürücünün ölmesi durumunda sigorta şirketi ödemesi gereken tutarı mirasçılarından tahsil eder.

Trafik sigortası, maddi ve manevi hasarın güvence altına alınabilmesi açısından son derece önemlidir. Sigorta bedelinden kaçan sürücüler çeşitli yaptırımlar ile zorunlu trafik sigortasını yaptırmaya teşvik edilir.

Sigortasız araç yakalanırsa ne olur? sorusu sürücüler tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Yapılan bir çevirmede trafik sigortasını yaptırmadığı saptanan araç sahipleri asayiş polisi tarafından çevrildiği zaman durumu trafik polisine haber verir ve trafik polisinin olay yerine gelmesi sağlanır. Trafik polisi ilk olarak sürücüye ceza yazar. Daha sonra da araç çekiciler tarafından otoparka taşınır. Özetle “sigortasız araç bağlanır mı” gibi bir sorunun cevabı bu noktada belli olur. Trafik sigortası olmadan trafiğe çıkan araç çevirmeye yakalandığı zaman araç bağlanır.

Aracın bağlanmasının ardından araç sahibinin yapması gereken en önemli şey, araca trafik sigortası yaptırmaktır. Trafik sigortasının yapılmasının ardından ise İlçe Emniyet Müdürlüğünün trafik ile ilgili bölümünden belge alınması gerekir. Alınacak belge aracın teslim alınabilmesi adına hiçbir engelin olmadığını belirten bir evraktır. Bu belge için başvuran kişinin ruhsatı olması gerekir. Çünkü yapılacak olan işlemlerde hem ruhsat hem de ehliyet fotokopisi gereklidir.  

Alınan bu belge sayesinde aracın çekildiği otoparka giderek park ücreti ve çekici ücreti ödendikten sonra aracın anahtarı sürücüye teslim edilir.

Trafik Sigortasını Yaptırmayan Sürücüler Ne Kadar Ceza Öder?

Trafik sigortası yaptırılmadan trafiğe çıkan sürücüler için araç trafik sigortalarını yaptırmaya yönlendirmek amacı ile çok fazla yaptırım uygulanır. Yapılan tüm çevirmelerde aracın trafik sigortasının yapılıp yapılmadığı araştırılır. Herhangi bir çevirme sonucunda trafik sigortasını yaptırmadığı belirlenen sürücüler için ilk olarak para cezası uygulanır.

Trafik sigortası olmadan araç kullanan kişiler için yazılan sigortasız araç cezası 2023 yılında 436 Türk lirası olarak belirlenmiştir. Sürücü bu cezayı 15 gün içinde peşin olarak ödediği takdirde ceza tutarında %25 indirim yapılır. Bu sayede ceza tutarı 327 TL olur.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.11.2021

Doğru Antifriz Nasıl Seçilir

27.04.2022

Ağrı Taşlıçay Sürücü Kursları - Taşlıçay Ehliyet Kursları

13.11.2020

Araba Kullanırken Deprem Olursa Ne Yapılmalı

30.03.2020

Karayolları Genel Müdürlüğünün Görev ve Yetkileri