Sıcaklar Akünün Bitmesine Neden Olur mu

ABONE OL
Sıcaklar Akünün Bitmesine Neden Olur mu

Yazın sıcaklık herkes için yorucu ve bunaltıcıdır. Ancak biz insanlar bir şekilde yazın sıcak günlerinde kendimizi serinletebilmenin yolunu bulabiliyoruz. Örneğin havuzlar, gölgelik alanlar ve koruyucu ürünler bizi güneşten koruması için tercih ettiklerimizden bazıları. Peki, otomobillerin aküleri o kadar şanslı mıdır?

Sıcaklığın arabanızın aküsünün ömrünü nasıl etkileyebileceğini ve yazın ortasında akünün bitmesini nasıl önleyeceğinizi öğrenmek istiyorsanız makalemizi okumaya devam etmelisiniz.

Kurşun Asit Batarya Nedir?

Araba aküsü, elektrik yükünü toplayan elektrotlardan, elektrokimyasal reaksiyonu oluşturmak için su ve sülfat sağlayan elektrolit karışımı ve bunları barındıran kasadan oluşan cihazdır.

Kurşun asitli aküler, pozitif tarafta saf kurşun ve negatif tarafta kurşun dioksit elektrotlar içeren hücrelerden yapılmıştır. Bu metaller sülfürik asit ile birleştirildiğinde, bir reaksiyon oluşur ve volt olarak ölçülür. Oluşturulan akım, arabanızdaki motorunuzu ve aksesuarlarınızı çalıştırmanıza yardımcı olur.

Isı, Akünün Ömrünün Bitmesine Neden Olur Mu?

Aküler, sıcak veya soğuk havalarda iyi sonuç vermezler, çünkü aşırı sıcaklıklar, aküyü çalıştırmak için gereken kimyasal reaksiyonu kesintiye uğratabilir. Aküler, yaklaşık 80 derece sıcaklıklarda iyi performans gösterir.

Isı Bir Arabanın Aküsünü Nasıl Etkiler?

Yüksek sıcaklıklar kimyasal aktivitede artışa neden olabilir ve bu iyi bir şeydir. Ancak ısı akünüzü tüketiyor olabilir. Yüksek sıcaklıklar, akü ömrünü kısaltan hücreler içinde dahili korozyon oluşumunu artırır. Akü sürekli olarak yüksek iç sıcaklıklara maruz kaldığında, hücreler hasar görür ve yeniden şarj edilemez.

Yüksek sıcaklıklarda aküde aşağıdaki durumların oluşması söz konusu olacaktır.

Aşırı şarj: Yüksek sıcaklıklar voltaj regülatörünü veya diğer bileşenleri istemeden sistemi aşırı yüklemeye zorlayabilir ve bu da zamanla akünüzün ömrünü kısaltır.

Aşınma: Şiddetli sıcaklıklarda akünün içindeki kurşun plakalar, aküyü oksitlemeye ve zayıflatmaya başlar.

Buharlaşma: Bir araba aküsünün iç sıcaklığı 140 derece veya daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilir. Bu sıcaklıklarda akünün içindeki su içeren sıvı buharlaşabilir ve akünün içyapısına zarar verebilir.

Ortalama olarak aküler kalitesine, bakımına ve sürüş alışkanlıklarına bağlı olarak 2 ila 4 yıl dayanabilir.  Akünüzü iki yılda bir değiştirebilirsiniz, ancak birkaç km daha faydalanmak için düzenli bakım yapmanızın faydası vardır.

Otomobiller hakkında teknik bilgilere ulaşmak için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.04.2021

Köpeğinize Araba Çarptıysa Ne Yapmalısınız

29.08.2022

Otomobilde Konfor Arttıran Detaylar Nelerdir

26.03.2021

Sürücü Kursundan Alınan Dosyada Neler Var

05.05.2021

Tekne Nasıl Çekilir