Sıcak Havaya Karşı Aracınızı Hazırlamak İçin İpuçları

ABONE OL
Sıcak Havaya Karşı Aracınızı Hazırlamak İçin İpuçları

Otomobiller kışın zorlu hava koşullarına nasıl hazırlanıyorsa yazın da aynı şekilde hazırlanmaları gerekir. Kış bakımı ile yaz bakımı birbiriyle benzerlik gösterse yazın sıcaklıkların en yüksek olduğu dönemler göz önünde bulundurularak ekstra eklemeler yapılması şarttır. Aşağıda yazın sıcaklarına aracınızı nasıl hazırlamanız gerektiğine dair birkaç ipucu paylaşılmıştır.

Klimanızı Test Edin

Kavurucu güneşte klima olmamasından daha kötü bir şey yoktur. Eğer aracınızın klimasının yeterince soğutmadığını düşünüyorsanız bu durumda bir şeyler yanlış gidiyor demektir.  Özellikle klima gazı ve klima filtrenizi yaza girmeden önce test etmeniz gerekir.

Lastik Basıncını Kontrol Edin

Sıcaklık değişiklikleri, lastik basıncınızın dalgalanmasına neden olabilir. Basınç, aracınızın tavsiye ettiği değerinin üzerinde veya altındaysa, lastikleriniz dengesiz bir şekilde aşınmaya başlayacaktır. Yaz lastikleriniz varsa takma zamanı gelmiştir.

Radyatörünüzü Kontrol Edin

Radyatörünüzde yeterli soğutma sıvısı olduğundan emin olun. Gösterge panelinizde sıcaklık seviyesinin yüksek olduğunu görürseniz bunu bir uyarı olarak kabul etmeli ve tedbirinizi almalısınız. Eğer eski model bir aracınız varsa, yanınızda fazladan antifriz bulundurabilirsiniz.

Yağ Değişim Zamanını Takip Edin

Yağ değişimi arabanızın bakımı için hayati önem taşır. Ne kadar çok kullanırsanız, o kadar sık ​​yağ değiştirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Eğer yağınızı düzenli olarak değiştirmezseniz aracınızın motoruna zarar verebilirsiniz.

Akünüzü Test Edin

Araba aküleri mevsim farketmeden herhangi bir zamanda arızalanabilir, ancak sıcaklıktaki artış akünüzü önemli ölçüde etkileyecektir. Yaza girerken akünüzü ölçtürmek sorun çıkmadan müdahale edebilmenizi kolaylaştıracaktır.

Frenlerinizi Kontrol Edin

Güven vermeyen frenlerle araç kullanmayı kimse istemez. Frenleriniz sürüş sırasında garip sesler çıkarırlarsa, fren sıvılarını, balatalarınızı ve disklerinizi mutlaka kontrol ettirmelisiniz.

Silecek Lastiklerini ve Sıvısını Kontrol Edin

Silecek lastikleriniz büyük olasılıkla buz ve kardan dolayı aşınmıştır. Araç kullanırken nereye gittiğinizi görebilmeniz için sileceklerinizin görevini net bir şekilde yapabiliyor olması gerekir. Yazın hiç beklemediğiniz bir anda yağan yağmur sizi sıkıntıya düşürebilir.

Yukarıdaki tüm maddeler her araç kullanıcısının uyması gereken kuralları içerir. Bunlar daha güvenli sürüş için oldukça önemlidir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.05.2021

Aile Hekiminden Sağlık Raporu Alabilir miyim

31.01.2022

Marmaraereğlisi Sürücü Kursları - Marmaraereğlisi Ehliyet Kursları

12.10.2020

Trafik Sigortası Rücu Şartları Nelerdir

30.07.2021

Araba Sigortaların Kontrol Edilmesi ve Değiştirilmesi