Seyahatin İptal Edildiği Durumlarda Seyahat Sigortası Ne Olur

ABONE OL
Seyahatin İptal Edildiği Durumlarda Seyahat Sigortası Ne Olur

Seyahat sigortası, yurt dışı gezilerinde olası kazalara karşı sürücünün ve aracın korunmasını sağlamak amacıyla yapılabilir. Bir seyahat iptal edilirse bu durumda seyahat sigortasının da iptal edilmesi hakkı doğar. Ancak geldikten sonra buraya birkaç kez daha gelinmeyecektir.

Seyehat her insanın hayatının bir dönümünde istediği ve hayal kurduğu şeydir. Gezinin sınırları olmadığı için dönüşe kadar sigorta devam etmiş olur. Seyahat sigortası normal şartlarda iptal edilemez, fakat bazı ani gelişen olaylar karşısında tam bir pencere oluşturmuş oalcaktır.

Aşağıda seyahat sigortasının iptal edilebileceği durumlar yer almaktadır.

  • Seyahatin iptali durumunda
  • Ölüm, hastalık, iflas, tutuklanma gibi durumlarda
  • Poliçede bilgi değişikliği olması halinde iptal edilebilir.

Seyahat sigortasını iptal ettirmek isteyen bir kişi sigortanın başlama tarihinden 24 saat öncesine kadar bildirmesi gerekir.

Seyahat Sigortası Nasıl İptal Edilir?

Seyahat sigortası yurtdışı seyahatlerde avantaj sağlarken teminatları da şu şekilde belirlenmiştir.

Seyahat sigortası ülke sınırlarının çıkıldığında hemen başlar ve giriş yapıldığında sona erer. Yani sigorta çıkış ve giriş arasında güvence sağlar.

Seyahat Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Seyahat sigortasında şartlar devlet tarafından belirlenir, bunun içinde tüm sigorta şirketlerinde seyahat sigortasının şartları aynıdır.

Elle yazılı olan bir sigorta poliçesi konsolosluklarda sorun çıkarabilmektedir.

Eğer yurt dışına çıkıldığında sağlık hizmeti alınması gerekiyorsa, seyahat sigortası sayesinde güvenli bir şekilde okula devam edilebilir.

Seyahat sigortası iki farklı başlıkta sıralanabilir. Bunlardan birincisi muafiyetli kasko sigortası ikincisi ise muafiyetsiz kasko sigortasıdır. Muafiyetli olan sigortada biraz daha pahalıdır.

 Seyahat Sigortası aksi belirtilmedikçe öğlen 12:00’da başlar. Yani; o günün yarısı sigorta kapsamındadır. Bu nedenle seyahat sigortaları seyahatin başlama tarihinden bir gün önce başlatılmalı ve seyahatin bitiş tarihinden bir gün sonra bitirilmelidir.

Seyahat sigortasında prim miktarı ek teminatlara göre değişiklik gösterir. Bunun içinde seyahat sigortası yaptırmak istediğinizde önceliğiniz diğer firmalarla iletişime çalışmanın başlamasını sağlamak olmuştur.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.12.2021

Süspansiyon Nedir-Süspansiyon Ne İşe Yarar?

22.07.2020

Yokuşta Araba Kaldırma

04.01.2022

Ölümlü Trafik Kazasının Cezası Nedir

30.11.2023

Elektrikli Araç Nedir, Elektrikli Araçlar Nasıl Şarj Edilir