Sel Hasarlı Araç Alınır mı? Sel Hasarlı Araç Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Sel Hasarlı Araç Alınır mı - Sel Hasarlı Araç Nasıl Anlaşılır

Sel hasarlı araç alınır mı? İlk kez bir araç alacak sürücülerin merak ettiği konular arasında yer alır. Bu sorunun merak edilmesinin en önemli nedeni, su ve selden hasar görmüş araçların muadillerine göre daha ucuz olmasıdır.

Her yıl binlerce araç su ve sel baskınlarından dolayı zarar görüyor, ancak hepsinin perte çıktığı söylenmez. Bazı araçlar güzel bir şekilde tamir edildikten ve temizlikleri yapıldıktan sonra satışa çıkarılır. Peki, sel su baskını arabanın motor, şanzıman, aktarma organları ve iç aksamına zarar vermesi söz konusu mu?

Bir araç kaydı bulunmuyorsa işini bilen bir satıcı tarafından saklanabilir ve hiçbir sorun yokmuş gibi satılabilir. Ancak selden zarar görmüş olan araç risk taşıyor olsa da bazı durumda almak gerekir. Fakat böyle bir riske girmeden önce gerçekten de riski kabul edip etmeyeceğiniz konusunda iyi düşünmeniz gerekir. Bunu söylememizin en büyük nedeni ise aracın motorunda ya da şanzımanında sonradan çıkabilecek sorunlardır.

Sel baskınıyla birlikte su içerisinde bulunan çamur ve atıklar aracın altından ve üzerinden motora geçer. Motor kapalı bir kutu olmasına karşın suyun geçemeyeceği yer yoktur ve suyun motor kapağından içeriye girmiş olması demek motorun ömrünün biteceği anlamına gelecektir. Kirli su motor içerisinde bir müddet çalışıyor olsa da kısa zaman sonrasında bunun belirtilerini vermeye başlayacaktır. Dolayısıyla bir sürücü eğer sel ve su baskını altında kalmış aracı almak istiyorsa sonradan çıkabilecek masraflara katlanması gerek.

Ciddi Onarım Maliyeti Olabilir

Sel altında kalmış aracın kasasında herhangi bir sorun olmasa da motorda meydana gelecek hasarın ciddi maliyeti olacağını bilmek gerekir. Bunun için aracı satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey aracı uygun fiyata satın almak olmasıdır. Bir aracı değerinden daha ucuza aldığınızda bu riske girebileceğiniz anlamını taşır. Yani aldığınız aracın motorunun içini göremeyeceğinizden dolayı belki su motora ya da şanzımana ulaşmamış ve araç sadece su altında kalmış olacaktır.

Sel Hasarlı Araç Pert midir?

Sel hasarlı araçlar kaskolu ise pert olarak kabul edilir. Çünkü onarım maliyeti aracın değerine yaklaşmış olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.11.2021

Araç Kilometre Düşürme Cezası Nedir ve Yaptırımları Nelerdir

30.04.2020

Iğdır Sürücü ve Ehliyet Kursları

24.10.2022

Tepebaşı Sürücü Kursları – Tepebaşı Ehliyet Kursları

26.09.2023

Dünyada Otomobil Satışlarında Şok Eden Değişim