Şanzıman Yağı Olmadan Araç Kullanılınca Ne Olur

ABONE OL
Şanzıman Yağı Olmadan Araç Kullanılınca Ne Olur

Ofise, eve veya işinizin olduğu herhangi bir yere giderken, aracınızdaki şanzıman yağı bitiyorsa, aklınıza gelen ilk şey şanzıman yağı olmadan kaç kilometre gidebilirim? Olabilir.

Motor yağı gibi şanzıman yağıda bir otomobilin sorunsuz çalışması için gereklidir. Tüm dişli kutusu bileşenlerinin herhangi bir ses çıkarmadan kolayca vites değiştirmesini sağlar. Bu nedenle, piyasada bulunan çeşitli şanzıman yağı türlerinden aracınıza ideal yağı bulmak için önce aracın kılavuzunun incelenmesi ya da yetkili bir servise gitmek gerekir.

Otomatik Şanzımanlı Araçlar

Otomatik şanzıman sisteminde, yağ tork konvertörünün tüm gücü motora aktarmasına yardımcı olur. Dahası, iç kavramaların da araba sistemi içinde düzgün çalışması için bu yağa ihtiyacı vardır. Başka bir deyişle, şanzıman yağı olmadan aracı kullandığınızda, hidrolik pompa aşınır ve bu da vitesin boşta kalmasına neden olur.

Manuel Şanzımanlı Araçlar

Manuel şanzıman akışkan olmayan duruma farklı tepki verir. Araç şanzıman yağı olmadan sürülebilmesine rağmen, daha sonra birtakım sorunların yaşanmasına neden olur.

Şanzıman yağı tüm üniteyi serin tutarak sistemin aşırı ısınmasını önler. Yani, aracı şanzıman yağı olmadan çalıştırırsanız yanma kokusu alabilirsiniz.

Şanzıman yağı yokken debriyaj devreye girdiğinde, vites değiştirirken bir ses duyabilirsiniz. Bu sorunun arkasındaki neden, vites değiştirirken, değiştirmeye zorlanan arabanın yağlanmamış debriyaj parçalarıdır. Sonuç olarak, dişli yıpranarak rahatsız edici bir ses çıkarır ve bakım yapılmazsa tamamen zarar görebilir.

Gecikmeli Dişli Bağlantısı

Şanzıman yağı olmaması basınç anlamına gelir. Aracın vitesi değiştirilirken istenen vitese geçmeden 2–3 saniye beklenmesi gerekir.

Vites Kayması

Şanzıman yağı olmadan sürüş esnasında, vites aniden kayabilir ve bu da vites çubuğunu boş aşamaya geri getirir.

Son olarak, yukarıdaki aktarım etkilerinden herhangi biri zamanında onarılmazsa, daha sonraki aşamalarda bu sistemin tamamen değiştirilmesi gerekebilir.

Özetle, şanzıman yağı olmadan araç kullanmanız, tüm şanzıman sisteminin zarar görmesine ve bunun içinde cebinizden ciddi miktarda para çıkmasına neden olabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.01.2022

Araç Garantisi Hangi Şartlarda Bozulur

18.10.2022

Ehliyet Almak İçin Adli Sicil Kaydı Şartları Nelerdir

24.06.2021

Uluslararası Sürücü Belgesi 2022

23.09.2020

İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir