Saatlere Göre Trafik Yoğunluğu

ABONE OL
Saatlere Göre Trafik Yoğunluğu

Büyükşehirlerde hayatın son sürat akması beraberinde trafiğinde inanılmaz derece de yoğun olmasına imkan sağlıyor. Özellikle belli saatler var ki herkesin o saatlerde dışarıda bulunuyor olması ister istemez zorluk yaşanmasına neden oluyor. Saatlerce dışarıda trafikte kalmış olmak aynı zamanda gidilecek olan yere zamanında ulaşılamayacağı anlamına geliyor. İstanbul gibi büyük bir şehirde yaşıyor ve araç kullanıyorsanız trafiğin sizin içinde sorun olduğunu bilirsiniz, fakat bazı saatlerde yoğunluk çok daha da fazla artar.

İstanbul’da Trafik Yoğunluğu

İstanbul’da yapılan analizlere göre trafiğin en yoğun olduğu zamanlar yılın ilk günü ve sabah saat 10 sular, bayramın ilk sabahı hafta içi gece saatleri trafiğin en az olduğu zamanlar.

İstanbul’da gün içerisinde trafiğin yoğun olduğu zamanlar değişiklik gösteriyor. Özellikle mesai başlama ve bitiş saatlerinde neredeyse kilit durumda. Çarşamba ve Cuma günleri trafiğin en fazla olduğu zamanlar. 

İzmir’de Trafik Yoğunluğu

İstanbul’dan sonra en kalabalık trafiğe sahip olan şehir İzmir olarak karşımıza çıkıyor. İzmir Türkiye’nin en kalabalık 3. Şehri. İzmir’de trafiğin en yoğun olduğu gün Cuma günleridir.  Hafta içinde 12.00 – 15.00 saatlerinde trafikteki yoğunluk İstanbul’ u bile solda bırakıyor. Kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız hayatınızın tümünden etkilendiğini asla unutmamanız gerekiyor. Yaşayacağınız beklenmedik bir trafik tüm planlarınızı alt üst edebileceği gibi size para bile kaybettirecektir. Bu nedenle büyükşehirlerde yaşayan insanlar trafiği de işe katarak planlamalarını yapmaya gayret ederler.

Ankara’da Trafik Yoğunluğu

Ankara Türkiye’nin başkenti, en kalabalık ikinci şehri olmasına karşın güzel olarak tarafı planlı ve düzenli olmasıdır. Memur şehri olarak da bilinen Ankara’da trafik özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğundur. Ancak İstanbul ve İzmir gibi yoğun olsa da insanı çileden çıkarabilecek bir trafiğe sahip değildir. Ankara’da trafiğin yoğun olmasına karşın akıcı olmasını sağlayan en önemli özellik merkezin tek olmasından kaynaklanır. Yani hangi ilçede oturursanız oturun tüm yolların çıkacağı merkez bellidir ve buradan dağılım söz konusu olduğundan dolayı trafik daima akıcıdır.

Trafikle ilgili merak ettiğiniz tüm konulara https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2021

Sürücü Kursu Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir

24.01.2023

A Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu 2023

03.03.2021

SRC Belgesi Alma Süreci Nasıldır

08.11.2021

Eski E Sınıfı Ehliyet Şimdi Ne Oldu