Ralli Pilotu Nasıl Olur

ABONE OL
Ralli Pilotu Nasıl Olur

Ralli pilotu, yani diğer adıyla yarış arabası sürücüsü denildiğinde herhangi bir otomobil sporuyla uğraşan kişiler akla gelir. Otomobil severlerin tutkusu olan ralli pilotluğuna başlamak için öncelikli olarak hangi branşta yarışmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Türkiye’de otomobil yarışları şu branşlarda düzenlenmektedir.

  • Ralli
  • Pist
  • Off-Road
  • Tırmanma
  • Otokros
  • Karting
  • Drag

Yukarıdaki yarışlardan herhangi birini seçmek isteyen sürücünün öncelikli olarak bu branşların ne olduğunu iyi bilmesi gerekir. Aşağıda ise branşların kısa açıklamaları yer almaktadır.

Ralli Nedir?

Ralli trafiğe kapalı olan orman yollarında tekli çıkışlar halinde yapılan otomobil sporlarına verilen isimdir. Önceden belirlenmiş olan etabı geçen pilot etabın birincisi olarak ilan edilir. Yarışlar içerisinde en heyecanlısı ve en pahalısı ralli yarışlarıdır.

Pist Nedir?

Çoklu çıkışlar halinde organize edilen bir yarış türüdür. 

OFF-ROAD Nedir?

Otomobil yarışları hıza dayalı olurken Off-Road tam tersidir. Bu yarışlardaki amaç zorlu engelleri bitirerek yarışı tamamlayabilmektir.

Tırmanma Nedir?

Tırmanma yarışını rallinin biraz benzeri olarak değerlendirebilirsiniz. Tek farkı asfalt bir yolda yapılıyor olmasıdır.

Otokros Nedir?

Bu yarışta toprak pistte yapılır ve zamana karşı yarış söz konusudur. 

Karting Nedir?

Bu yarış için özel olarak tasarlanmış olan araçlar aynı anda çıkarak birbiriyle yarışır.

DRAG Nedir?

Binek aracınızla katılabileceğiniz yarış türüdür.

Yukarıdaki herhangi bir branşı seçtikten sonra o branşta artık kendinizi de geliştirmeniz gerekiyor. Bunun içinde bir kulüple iletişime geçebilirsiniz.

Ralli Yarışlarının Kuralları

Ralli yarışlarında kurallara uymak çok önemlidir. Bunun içinde aracınızın ve sizin yarışlara hazır olması gerekir. Bu pahalıya mal olabilecek bir hobi olduğundan zamanınızı ve bütçenizi ona göre ayırmalısınız.

Ralli yarışlarında kullanılan her araç standartlara uymak zorundadır. Bunun için ister bir ralli aracı satın alırsınız isterseniz kendi aracınızı ralli aracına dönüştürürsünüz.

Yarış pilotlarının seçtikleri branşlara göre kendi kıyafetlerini de hazır etmesi gerekiyor. Bunun için bir tulum ve kask kullanmaları gerekir.

Sonuç olarak ralli yarışı Türkiye’de ve dünyada otomobil tutkunlarının en çok yapmak istediği sporlar arasında yer alır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.04.2021

2021 Elektrikli Araç Fiyatları Ne Kadar

31.05.2023

B Sınıfı Ehliyet 125 CC Motor Kullanabilir mi

05.06.2020

Emniyet Şeridi İhlali Cezası Ne Kadar

19.10.2020

Uzun Yolda Seyahat Güvenliği Nasıl Olmalı