Radyatör Tıkanıklığı Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Radyatör Tıkanıklığı Nasıl Anlaşılır

Otomobilde bulunan bir radyatörün arızalı ve tıkalı olduğunu anlayabilmenin birden fazla yolu vardır. Örneğin ilk fark edilecek problem aracın ısısının birden yükselmesidir. Aracın ısısının yükselmesi sonucu ise hararet meydana gelir.

Hararet Yükselmeye Başlayacaktır.

Araçta ısı yükseldiğinde hararet yükselir ve bunun radyatörden meydana gelip gelmediği ise şu şekilde test edilebilir. Aracınızla yokuş aşağı gittiğinizde eğer ki motor kolayca soğumuyorsa bu durum radyatörün tıkalı olduğunu gösteren bir belirtidir. Radyatörün tıkalı olması araçtaki su dolaşımının olmamasını sağlar bu da aracın diğer parçalarına zarar verir.

Radyatörün dışında böcek veya yaprakların birikmesi zararlı mıdır?

Aracınızla hızla giderken ister istemez ön taraftan radyatöre giren böcekler ve yapraklarla karşılaşabilirsiniz. Bunlar ne kadar çok olursa bu durumda radyatör görevini tam olarak yerine getiremez ve radyatör rüzgardan yararlanamaz. Radyatörün temizliğini 2 ayda bir mutlaka yapmak gerekir.

Bükülmüş hasarlı radyatörler

Bazı radyatörler söküldüğünde bükülmüş ve zarar görmüş olabilir. Radyatörde meydana gelen bükülmeler arızaya neden olabilir. Ezilen yerlerden su geçemez ve bu da aracın ısınmasına neden olacaktır.

Kısa Sürede Hararet Artması

Aracınızdaki hararetin arttığını göstergelerden anlayabilirsiniz. Göstergelerinizdeki ibre sürekli yükseliyor ve düşmüyorsa bu durumda radyatörün tıkalı olduğundan söz edilebilir. Böyle bir durumda ise radyatörün yeniden değiştirilmesi gereklidir. Radyatörlerin tamiri sağlıklı çözüm değildir. Bu nedenle yenisini almak içinizin de rahat etmesine neden olacaktır.

Uzun yolda hararet yapabilir

Radyatör tıkalı olduğunda araç uzun yolda yüksek rölantide çalıştığı için hararet yapmaya başlayacaktır. Eğer şehir içerisinde çok fazla sorun yaşamıyorsanız bu durumda araç fanını doğru zamanda açıyor sa sizin soğutma su radyatörünü kontrol etmeniz yeterli olacaktır.

Otomobillerde parçaların tamamı birbirine bağlantılı bir şekilde çalıştığı için bir aksamın bozulmuş olması anında değişim veya tamir gerektirir. Eğer ki bunu yapmazsanız arıza zincirleme bir halka şeklinde büyüyerek devam eder ve daha az maliyetle çıkabileceğiniz bir onarımdan daha yüksek maliyetler ödeme zorunda kalabilirsiniz.

Otomobillerinizde merak ettiğiniz teknik bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.06.2021

Şoför Nedir, Sürücü Nedir

06.05.2021

2021 Yeni Kasa Hyundai Elantra İncelemesi

18.10.2021

Araba Nasıl Sürülür ve Güvenli Sürüş İpuçları

29.04.2020

Çanakkale Sürücü ve Ehliyet Kursları