Paralel Park Nasıl Yapılır

ABONE OL
Paralel Park Nasıl Yapılır

Arabanızı paralel park etmek neredeyse imkansız bir görev olabilir. Makalemiz, her seferinde bir profesyonel gibi park etmenizi sağlamak için size paralel park etme konusunda rehberlik ve teknikler sunmayı amaçlamaktadır.

Paralel Park Nedir?

Bu genellikle çoğu insanın uğraştığı park manevrasıdır. Paralel park etme, durup yolun kenarına park edilmiş iki araç arasındaki boşluğa geri dönmenize denir.

Paralel park etmek üzereyken, trafiğin yoğun olmadığından emin olun, çünkü bu park etmenizi zorlaştıran bir durum olacaktır. Örneğin işlek bir yolda paralel park etmeniz gerekiyorsa, o zaman her zaman aynalarınızı düzenli olarak kontrol ettiğinizden, kademeli olarak yavaşladığınızdan ve diğer sürücülerin size yer açabilmesi için nereye park ettiğinizi gösterdiğinizden emin olmanız gerekir. Arkasına park etmek istediğiniz aracın yanında durun.

Kapılarından kapınıza ideal bir mesafe yaklaşık 1 metredir. Arabanızı geri vitese alın ve yolun güvenli olduğundan emin olmak için aynalarınızı kontrol edin.

Arabanız diğer araba ile aynı hizaya gelene kadar geri gidin. Arabanızın ve diğer arabanın yan aynalarını hizalayın. Arabaların boyutlarının bazen önemli ölçüde değiştiğini unutmayın, bu nedenle sizinkine benzer büyüklükte bir arabanın arkasına park etmeye çalışın.

Bir sonraki adım, direksiyon simidini bir tam tur sola çevirmektir. Herhangi bir engel olup olmadığını görmek için aynalarınızı tekrar kontrol ettiğinizden emin olun. Arabanızın sol köşesi diğer arabaların sağ arka köşesiyle aynı hizaya geldiğinde, direksiyon simidini tam sağa çevirin.

Kaldırım ile arabanız arasında üçgen bir boşluk oluşması gerekir. Bununun içinde aynalarınızı kullanabilirsiniz. Tersine döndükçe üçgen boşluğun küçülmesi gerekir. Üçgen boşluk kaybolduğunda, direksiyonu tam sağa çevirin.

Arabanız düzleşmeye başladığında, tekerleklerinizi düzeltmek için sola doğru bir tür çevirin. Arabanızın düz olduğundan emin olmak ve kaldırımın arabanıza paralel gittiğinden emin olmak için sol aynanızı kontrol edin. Hala kaldırıma yeterince yakın olmadığınızı hissediyorsanız, arabanızı düzeltmek için sağa ve sola doğru küçük manevralar yapabilirsiniz.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com  adresimizden ulaşabilir ve daha fazla detaylı bilgi alabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.01.2022

Balçova Sürücü Kursları - Balçova Ehliyet Kursları

19.03.2021

Cezası Biten Ehliyet Nasıl Alınır? 2021

23.11.2020

ABS Işığı Yandığında Ne Yapmalı

03.09.2020

Fren Disklerinin Bittiği Nasıl Anlaşılır