ÖTV Zammı Akaryakıt Fiyatlarına Yansıdı

ABONE OL
ÖTV Zammı Akaryakıt Fiyatlarına Yansıdı

ÖTV zamları, son günlerde Türkiye'de akaryakıt fiyatları üzerinde büyük bir değişim yaşanmasına sebep oldu. Özel Tüketim Vergisi’nin artması ile akaryakıt fiyatlarında da artış yaşandı. Yapılan ÖTV zammı ile akaryakıt fiyatları, araç sahipleri ve tüketiciler arasında merak konusu oldu. ÖTV zammı sonrasında güncellenen akaryakıt fiyatları hakkında bilgileri, içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Akaryakıta ÖTV Zammı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni ÖTV zamları; LPG, motorin (mazot) ve benzin gibi akaryakıt fiyatlarını da etkiledi. İstanbul'u örnek olarak ele aldığımızda, önceden 28 TL olan bir litre benzin fiyatı, yapılan ÖTV zammı sonrasında 34 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde litrelik mazot fiyatı 26 TL'den 32 TL'ye çıktı. Otogaz kullanıcıları da ÖTV zammından etkilendi. Yapılan zamların ardından litrelik otogaz fiyatında 2.80 TL'lik bir artış söz konusu oldu.

Yapılan zamlar ile akaryakıtta ÖTV tutarlarının da artmasına neden oldu. Daha önce litre başına 2.52 TL olan kurşunsuz benzin ÖTV tutarı, 7.52 TL'ye yükseldi. Motorin ve otogaz için de aynı durum söz konusu oldu. Motorin için alınan ÖTV miktarı 2.05 TL'den 7.05 TL'ye çıkarken, otogaz fiyatı ise 5.77 TL arttı.

Akaryakıtta ÖTV oranlarının artması, araç sahipleri arasında yankı uyandırdı. Özellikle günlük hayatta araç kullanan kişiler için akaryakıt masraflarındaki artışlar, bütçeleri üzerinde ek bir yük oluşturdu. Araç sahipleri, yakıt tüketimlerini ve seyahat alışkanlıklarını yeniden gözden geçirerek daha tasarruflu bir şekilde hareket etme ihtiyacı duymaya başladılar.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan ÖTV zammı aynı zamanda diğer sektörleri de etkiledi. Taşımacılık, lojistik ve tarım gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler, yükselen akaryakıt fiyatları nedeniyle maliyetlerini artırmak zorunda kaldılar. İşte, büyükşehirlerde ÖTV zammı sonrası benzin, motorin ve LPG fiyatları:

Şehir

Akaryakıt Türü

Fiyat

İstanbul(Asya)

Benzin

33,97 TL

İstanbul (Avrupa)

Benzin

34,01 TL

İstanbul(Asya)

Motorin

32,26 TL

İstanbul (Avrupa)

Motorin

32,36 TL

İstanbul(Asya)

LPG

13,98 TL

İstanbul (Avrupa)

LPG

13,56 TL

Ankara

Benzin

34,53 TL

Ankara

Motorin

32,87 TL

Ankara

LPG

13,99 TL

İzmir

Benzin

34,54 TL

İzmir

Motorin

32,93 TL

İzmir

LPG

13,99 TL

ÖTV zamlarının akaryakıt fiyatlarına yansımasıyla enerji kaynaklarına ve alternatif yakıt çözümlerine olan ilginin artmasına neden oldu. Elektrikli araçlar, hibrit modeller ve alternatif enerji kaynaklarına dayalı yakıt çeşitleri, çevre dostu ve daha ekonomik seçenekler olarak daha fazla tercih edilmeye başlandı.

Akaryakıt zamları ve akaryakıt tasarrufu konusunda detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.09.2022

SUV Arazi Araçları ve Özellikleri

10.12.2021

Sarıyer Sürücü Kursları - Sarıyer Ehliyet Kursları

26.05.2021

Trafik Cezası 15 Gün İçinde Ödenirse Ne Kadar İndirim Olur

17.09.2020

Farklı Yakıt Türleri