Otonom (Sürücüsüz) Nedir? Otonom Araçlar Nasıl Çalışır

ABONE OL
Otonom (Sürücüsüz) Nedir - Otonom Araçlar Nasıl Çalışır

Otonom araç, yani sürücüsüz araç, son teknolojilerin kullanıldığı yeni nesil otomobillere verilen isimdir. Sürücüsüz araçlar sayesinde artık otomobil kullanma alışkanlıkları da değişmeye başladığından ulaşım modeli de farklı hale gelmeye başlamıştır.

Otonom araba mevcut olan teknolojisi ile birlikte çevre ve trafik algılaması yaparak sürücüye gerek durmadan yolculuk yapılabilmesine imkan sağlar. Bu da hem güvenlik hem de konfor açısından otomobil keyfini bir üst kademeye taşıyacaktır.

Otonom araç türleri içerisinde herkesin bildiği ve adını duyduğu Tesla vardır. Çünkü bu araç ilk kez denenen ve 1940’lı yıllardan bu zamana kadar üzerinde büyük emek harcanan araç olma özelliğine sahiptir.

Lüks Yaşam ve Lüks Seyahat

Otomobil teknolojisi değiştikçe, seyahatlerin şekli de konforu da değişmeye başladı. Yeni nesil otomobillerin hangisi olursa olsun artık sürücü ve yolcusuna büyük konfor ve güvenlik sağlayabilir. Bugün dünyanın neredeyse tüm ülkelerindeki otomobil fuarlarında sergilenen araçlar lükse odaklanmış durumda. Geleceğin otomobil alışkanlıklarını değiştiren sürücüsüz araçlar ise burada en çok dikkat çekenler arasında yer alır.

Bir aracın sürücüsüz olması demek teknolojisinin de çok üst seviye olmasını gerektirir. Bu da ister istemez otonom araç fiyatları konusunu gündeme getirir. Burada fiyattan bahsederken herhangi bir rakam vermemekte fayda var. Çünkü bu araçların net fiyatları belli değil. Fiyatı etkileyen en önemli şey ise nasıl bir donanıma sahip olduğudur.

Otonom Araçlar Nasıl Çalışır?

Otonom araçlar nasıl çalışır? Merak edilen konular arasında yer alır. Basit bir şekilde bu mantığı anlatacak olursak şöyle söyleyebiliriz. Araca bindiğinizde ilk olarak bir konum belirlemeniz gerekir. Gideceğiniz konumu belirledikten sonra araç yolu kamera ve sensörleri aracılığı ile çevre ve insan kontrolü yaparak harekete başlar. Bu sistemin çalışmasında 3D algılama kullanılmış. Radar teknolojisi ise aracın hızını ve takip mesafesini ayarlayabilir.

Otonom araçlar artık genel trafik algısını ortadan kaldırmaya başlayacağı gibi yolculuklarında daha keyifli olmasına imkan sağlayacak. Sürücüsüz araçlar sayesinde trafik akışında da önemli bir değişim olması beklenir.

Ehliyet ve sürücü kurslarına https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.01.2021

Almanya’da Ehliyet Nasıl Alınır? Almanya’da Ehliyet Almak

29.07.2020

Dolu Hasarı Sigorta Kapsamında mıdır

14.09.2020

Park Yeri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

31.08.2023

Şanzıman Yağı Nedir? Ne İşe Yarar