Otomobillerde Motor Beyni Arızası

ABONE OL
Otomobillerde Motor Beyni Arızası

Otomobillerde her bir parçanın ayrı önemi vardır. Bu parçalar arasında en önemlisi motor beynidir.

Motor Beyni Nedir?

Otomobillerin motor bölümünde beyin ismi verilen bir kontrol ünitesi vardır. Bu ünite küçük tür ve içinde çipler bulunur. Motor beyni çalışma prensiplerine bağlı bir şekilde motorun yönetimini sağlar. Beyin aracın diğer noktalarında bulunan sensörlerden aldığı bilgileri kontrol eder ve aracın en iyi performans ile çalışmasını sağlar.

Motor Beyni Arızası Belirtileri

Yeni nesil otomobillerde meydana gelebilecek bir motor beyni arızası paneldeki uyarı lambaları ile sürücüye hemen bildirilir. Eğer aracınızla hareket halindeyken motor arıza ışığı yanarsa bu beyinde bir arıza var demektir. Motor beyninde meydana gelen bir arıza sonrasında aracın performansı etkilenir. Araç hiç sebep yokken aniden stop ederse bu beyinde arıza olduğunun bir göstergesidir.

Motor beyninde meydana gelebilecek olan arızanın nedenlerinden biri de oksitlenmedir. Eğer aracınızda herhangi bir yanma olmadığı halde içeride yanık kokusu varsa bu oksitlenmeden kaynaklanabilir.

Bir aracın motor beyninde meydana gelen arıza aracın performansını doğrudan etkileyecektir. Aracın çekişi azalırken yakıt sarfiyatı daha fazlalaşır.

Araç gürültülü bir şekilde çalışır ve bu gürültü doğrudan aracın içerisinde hissedilir.

Motor Beyni Tamiri

Bir aracın motor beyninde meydana gelen bir arıza tamir edilebilir, ancak bazı durumlarda sorun daha ciddi boyutta olacağından dolayı parça değişimi yapılması gerekir. Motor beyni arızasının onarımı diğer parçalara göre maliyet bakımından daha pahalı olabilir. Tamir masraflarını belirleyecek olan şeylerden biride parçanın orijinal ya da yan sanayi olmasıdır. Örneğin aracınızın motor beyni tamirini sanayide bir ustaya yaptırdığınızda daha az öderken yetkili bir servise götürdüğünüzde daha fazla ödersiniz.

Her iki durumun size kazanımı birbirinden farklıdır. Yetkili servislerde tamirinizi yaptırdığınızda onarım garanti kapsamında olur ve daha sonrasında sorun yaşamazsınız.  Sorun yaşamış olsanız bile yetkili servis duruma anında müdahale edebilir. Sanayi ustasına yaptırdığınızda tekrar sorun yaşama ihtimaliniz olsa da daha az para ödersiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.10.2020

Sarı Işıkta Geçmenin Cezası Var mı

17.02.2022

Tufanbeyli Sürücü Kursları - Tufanbeyli Ehliyet Kursları

17.12.2021

Motor Conta Yanmasının Nedenleri Nelerdir?

10.06.2021

2022 Audi Q7 İncelemesi