Otomobillerde Ayna Ayarı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Otomobillerde Ayna Ayarı Nasıl Yapılır

Güvenli bir sürüş araca bindiğinizde içeride ve dışarıda bulunan aynaların uygun şekilde konumlandırılmasını gerektirir. Dikiz aynası ile aracınızın arkasında ne olduğunu görebilir, yan aynaları kullanarak aracın tamamına hakim olabilirsiniz. Aşağıda aracınıza bindiğinizde aynaların nasıl ayarlanması gerektiğine dair bilgiler yer almaktadır.

Dikiz Aynası

Dikiz aynasını sürücü koltuğuna oturduğunuzda arka camı görebilecek şekilde ayarlayın. Dikiz aynasına baktığınızda başınızı değil sadece gözlerinizi hareket ettirmeniz gerektiğini unutmayın. Eğer uzun boylu biriyseniz bu durumda aynayı ters çevirebilirsiniz, çünkü aynanın alt tarafı 1–2 cm daha yüksektir. Bu da uzun sürücülerin öndeki kör nokta alanını azaltacaktır.

Yan Aynalar

Yan aynayı ayarlamak için, başınızı sol yan cama yerleştirin ve aynayı arabanın yan tarafını zar zor görecek şekilde ayarlayın.

Yolcu yan aynasını ayarlamak için, başınızı orta konsolun hemen üzerinde olacak şekilde yerleştirin aynanın sol tarafı zar zor görecek şekilde ayarlanmasını sağlayın.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz şekilde aynalarınızı ayarladığınızda kesintisiz bir görsel mesafe yakalamış olursunuz. Bu sayede arkanızda ve yanınızdaki araçları tespit etmekte zorluk yaşamazsınız.

Aynalar Ne Zaman Ayarlanmalıdır?

Bazı sürücüler araca ilk oturdukları anda aynaları kontrol etmezler, bu bir alışkanlık değilse genellikle unutulacaktır. Oysaki bir araca oturduğunuzda hareket etmeden en önceki göreviniz aynaları kontrol etmektir. Bu kendi bindiğiniz araç bile olsa siz fark etmeden başkaları tarafından ayarı bozulmuş olabilir. Hareket halindeyken aynayı düzeltmeye çalışmak önünüze bakmanızı engelleyeceğinden dolayı kaza riskini artıracaktır.

Araçlarda kullanılan aynaların iki amacı vardır. Bunlardan birincisi kör noktaları olabildiğince ortadan kaldırmak ve sürüş kabiliyetini artırmak ikincisi ise sağa ve sola dönüşlerde arkanızdan gelen aracı görerek daha güvenli bir sürüş sağlayabilmektir. Standart bir otomobilde bir içeride iki de yanlarda ayna vardır. Trafiğe yeni çıkan sürücüler ise bunlara yardımcı olacak ekstra aynalar kullanabilirler.

Kamyon ve Otobüs Aynaları

Kamyon ve otobüslerde kör noktalar otomobillere göre daha fazla olduğundan dolayı riskleri olabildiğince azaltabilmek için yanlarda daha fazla ayna olması faydalı olacaktır. Ancak bu aynaların nasıl kullanılması gerektiğini bilmekte önemlidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.11.2020

Trafik Işıkları İçin Neden Üç Renk Kullanılıyor

05.01.2021

Sunroof Nedir, Bakımı Nasıl Yapılır

17.03.2022

Devirdaim Pompası Nedir? Ne İşe Yarar

29.04.2020

Bolu Sürücü ve Ehliyet Kursları