Otomatik Vites Geçişlerindeki Sarsıntı Ne Anlama Gelir

ABONE OL
Otomatik Vites Geçişlerindeki Sarsıntı Ne Anlama Gelir

Otomatik bir araç kullanıyorsanız vites değiştirdiğinizde sarsıntı endişe verici ve hatta korkutucu olabilir. Otomatik bir araçta titreşim ve sarsılma gibi sorunlar normal değildir bu nedenle dikkat etmelisiniz. Bu tip bir durumda genelde şanzımanda bir sorun var demektir, ancak bazen orijinal olmayan bir egzozda buna neden olabilir.

Titreşim, sallanma ve gıcırdama gibi sesler şanzımanınızla ilgili ciddi sorunlara işaret edebilir, bu nedenle aracınızı bir an önce kontrol ettirmeniz gerekir. Bir araçtaki şanzıman tamiri karşılaşacağınız en pahalı tamir işlemlerinden biri olabilir, ancak arızayı daha erken bulmak onarımların daha basit ve daha ucuz olmasına yardımcı olacaktır.

Düşük Şanzıman Yağı

En basit hatalardan biri ve yaygın olanı düşük şanzıman yağıdır. Şanzımandaki yağı azaldığında, şanzıman sisteminizdeki parçalar birbirine sürterek aşınabilir ve titreşimlere neden olur. Hasarı önlemek için şanzıman yağının belli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Aksi takdir de yağsız bir şanzıman arızanın en kolay yoludur.

Aşınmış U-Mafsallar

U-mafsal hareket ve konum değişikliğini dengeler, tahrik milini, diferansiyeli ve şanzımanı birbirine bağlar ve serbestçe dönmesini sağlar. Aşınmış u-mafsallar, vites değiştirirken bir gümbürtü sesi oluşturabilir ve aniden hız arttığında, ses genellikle aracın ortasından arkasına doğru hissedilir. Yaşadığınız sarsıntı ise tahrik milinin dengesiz hale geldiği anlamına gelebilir bu da şanzımanda ve diğer bileşenlerde hasara yol açacaktır. Aşınmış u-mafsal sorunu arkadan çekişli araçlarda, kamyonlarda ve SUV araçlarda yaygındır.

Aşınmış Dişliler

Dişliler, süspansiyonunuzun bir parçasıdır; düz olmayan yüzeylerde viraj alırken, fren yaparken, hızlanırken ve sürerken aracın dengelenmesine yardımcı olurlar. Zamanla yıpranabilir ve ortaya çıkabilecek semptomlardan biri, özellikle engebeli yollarda şanzıman titreşimidir.

Bilgisayar Sistemindeki Sorunlar

Bazen otomatik arabalardaki sarsıntının nedeni şanzımandaki bir arıza değil, bilgisayar sistemidir. Bu karmaşık sistemler arabanın çoğu parçasına bağlı olduğundan, bir konumdaki arıza, genellikle tamamen ilişkili olmayan bir alanda zincirleme bir etkiye sahip olabilir. Titreşim şanzımandan geliyor olsa da, onunla ilgili gerçek bir sorun olduğu anlamına gelmez. Vites değiştirirken titreşimin şanzımandan mı yoksa bilgisayar sisteminden mi kaynaklandığını belirlemek zor olabilir. Temel nedeni bulmak için, sürüş koşulları, ne kadar süredir araç sürdüğünüz gibi belirli ayrıntıların bilinmesi gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

25.05.2021

Trafik ve İlkyardım Haftası Ne Zaman? 2021

28.12.2021

Tıkalı Hava Filtresi Hangi Sorunları Çıkarır

13.12.2021

Silivri Sürücü Kursları - Silivri Ehliyet Kursları

18.10.2021

Çocuklarınızı Yol Güvenliği Konusunda Eğitin