Otobüs Durağına Park Etme Cezası

ABONE OL
Otobüs Durağına Park Etme Cezası

Kurallara uymayan bir sürücü diğer sürücülere istemese bile zarar verebilir. En sık karşılaşılan problemler arasında bulunan otobüs durağına park etme ise cezai işlem gerektiren bir durumdur. Çünkü aracınızı buraya bırakmış olmak toplu taşıma araçlarını zora sokacağı gibi bunları kullanan insanlarında iniş ve binişleri sırasında güçlük yaşmasına neden olacaktır.

Otomobiller otobüs duraklarına belli mesafede park etmek zorundadır. Bu şekilde para cezası ödenmek zorunda kalmaz. Otobüs duraklarına parkla ilgili kurala baktığımızda mesafe olarak 15 metre kuralı mevcut. 15 metre öncesinde ya da sonrasında park etmek ceza gerektiren bir işlemdir.

Nasıl Anlayabilirim?

Otobüs durağına park ederken bunu tespit edebilmek için yerdeki sarı çizgileri takip etmek gerekiyor. Yani sarı çizgilerin olduğu bölüme park ettiğinizde tarafınıza ceza kesilebilir. Özellikle de kamu hizmeti yapan ve vatandaşları taşıyan bu tür araçların park alanlarını işgal etmemek bir sürücü bakımından da ahlaki olarak zorunluluktur.

Otobüs Durağına Park Etmenin Cezası Ne Kadar?

Otobüs durağına park etmiş ve size ceza yazılmışsa bu durumda 108 TL para cezası ödersiniz. Ancak bu cezayı 15 gün içerisinde öderseniz o zaman % 25’lik bir indirim kazanabilirsiniz.

Otobüs Durağına Park Etme

Toplu taşıma araçlarının görevi, ihtiyaçların karşılanmasını sağlamak. Belediyeler için hizmet veren bu araçların amacı trafikte bulunan araç ayısını aza indirmektir. Doğal olarak sizin bu alanlara park ediyor olmanız içe şehrin kalkınması konusunda önemli bir adımdır. Toplu taşıma araçlarının fazla kullanılmış olması demek şehirdeki yoğun trafiğinde etkilenmesi anlamına gelecektir.

Park Cezası

Trafik cezaları her yıl giderek artıyor. Bilindiği gibi araçlar eğer ki park etmemesi gereken bir yere park etmişse ve bu tespit edilmişse ceza ödemek kaçınılmaz bir yoldur.

Aracım Nereye Çekildi?

Aracınızı herhangi bir yere koydunuz ve geldiğinizde çekilmiş olduğunu gördünüz. Bu durumda Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi sayfası kullnılabilir. Sayfaya girdiğinizde aracınızın hangi otoparka çekildiğini de görmüş olursunuz.

Trafik Cezamı Nereye Ödeyebilirim?

Trafik cezalarınızı ödemenin birden fazla yolu vardır. Mobil bankacılık, internet bankacılığı, bankalar gibi sayılabilir. Eğer cezanızı nereye ödemeniz gerektiğini bilmiyorsanız bu durumda zarar edersiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.07.2023

Türkiye’de En Çok Satılan Elektrikli Otomobiller

30.12.2022

Ehliyet Kursu Fiyatları 2023 – Ehliyet Kurs Ücretleri 2023

05.03.2021

Trafikle İlgili Kuruluşlar Nelerdir

30.03.2020

Sınav Görevlileri